Advertisement

Select Page

T-Mobile 5G mreža širom svijeta- 600 MHz startuje 6. decembra u SAD-u

T-Mobile 5G mreža širom svijeta- 600 MHz startuje 6. decembra u SAD-u

Foto: ExtremeTech


T-Mobile 5G mreža širom svijeta, izgrađena na kompanijinom radio opsegu od 600 MHz – lansiraće se 6. decembra u SAD-u, najavio je danas direktor kompanije John Legere.

T-Mobile je takođe počeo da razvija svoju 5G mrežu sa bržim (ali kratkim dometom) mmWave tehnologijom u nekoliko gradova širom SAD-a.

PROČITAJTE JOŠ: Šta je 5G tehnologija ( I dio)?

Prema Legere-u, mreža će do 2024. godine pokriti 200 miliona kupaca i dostići brzine do 450 Mbps, što je 10 puta brže od trenutnih LTE brzina. Moraćemo da sačekamo i da se uvjerimo koliko su te tvrdnje tačne u stvarnom svijetu, kao i to kako sporiji 600 MHz signal 5G-a radi u poređenju sa jačom verzijom mmWave višeg spektra.

Međutim, lista uređaja koji stvarno mogu raditi sa 5G mrežom T-Mobile-a je mnogo ograničenija. T-Mobile će pri pokretanju imati samo dva 5G telefona: Samsung Galaxy Note 10 Plus 5G i OnePlus 7T Pro 5G.

T-Mobile je takođe najavio „Connecting Heroes Initiative“, koji obećava besplatan neograničen razgovor, slanje poruka i 5G internet za američke službe za sprovođenje zakona, vatrogasnu službu i EMS servise.

PROČITAJTE JOŠ: Šta je 5G tehnologija (II dio)?

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up