Select Page

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ultra performanse

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ultra performanse

Foto: Tekport.me

Samsung je u nekom smislu dostigao granicu kada su u pitanju blistave karakteristike, tako da ne čudi što će njegov fokus biti na dodacima poput AI alata, a ne na prevelikim tehnološkim nadogradnjama. Ovo bi moglo biti opravdanje i za veću cijenu.

Međutim, sa tom povećanom cijenom dolazi najbolji telefona na tržištu, sa najboljim od najboljih karakteristika koje Samsung može da ponudi i jednom od najboljih performansi kamere u pametnom telefonu.

Dizajn

Samsung igra na sigurno sa dizajnom na Samsung Galaxy S24 Ultri, sa veoma sličnim izgledom i osjećajem kao na svom prethodniku S23 Ultri. Možda je najveća razlika u njegovim malo kvadratnijim ivicama i novim titanijumskim okvirom.

Takođe ćete dobiti S Pen uredno sakrivenu u donjem lijevom uglu telefona. S24 Ultra je telefon koji izgleda i osjeća se premijum, zahvaljujući elegantnom mat finišu na poleđini, iako prilično lako pokazuje mrlje otiska prsta.

Displej i zvuk

Galaxy S24 Ultra posjeduje 6,8-inčni Edge Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X displej sa brzinom osvježavanja do 120Hz i 2.600 nita sa ugrađenim stereo zvučnicima. Samsung proglašava ovaj displej kao svoj najsvijetliji displej do sada, testirajući ovo na jakoj, direktnoj sunčevoj svjetlosti, bili smo impresionirani koliko je displej vidljiv. Ako provodite mnogo vremena na otvorenom i smatrate da jako sunce otežava korišćenje telefona, ovaj svijetao displej bi mogao biti upravo ono što vam treba.

Ugrađeni zvučnici takođe nude prilično impresivne performanse. Zvuk je jasan što čini odlično iskustvo ako gledate video zapise bez slušalica.

Kamere

Kamere uključuju četvorostruku zadnju kameru sa 200MP širokim, 12MP ultraširokim, 50MP telefoto i 10MP telefoto kamerama, zajedno sa 12MP prednjom kamerom. S24 Ultra je prepun svih vrsta poboljšanja vještačke inteligencije i alata za uređivanje tako da možete da izvučete maksimum iz svojih snimaka.

Sa nekim od najboljih kamera koje možete dobiti u pametnom telefonu, naša očekivanja su bila velika. Odlično radi sa slikama na otvorenom i u zatvorenom prostoru, sa jasnim pravim bojama.

Dobićete odlične rezultate pri slabom osvjetljenju i noćnim uslovima gdje postoji i minimalno osvjetljenje. U situacijama gdje praktično nema izvora svjetlosti, S24 Ultra radi odličan posao u snimanju mnogo detalja. Korišćenje standardnog režima i zatim uključivanje noćnog režima čini ogromnu razliku, posebno za fotografije noćnog neba.

Portretne fotografije su takođe prilično impresivne i možete da kontrolišete jačinu zamućenja pozadine. Dobićete odlične portretne snimke, ali kao i većina telefona, možete da dobijete zamućenje oko subjekta oko finijih detalja kao što je recimo kosa.

Baterija i punjenje

S24 Ultra ima isti kapacitet baterije od 5.000 mAh kao i njegov prethodnik. Vijek trajanja baterije S24 Ultra prilično je dobar u održavanju svakodnevne upotrebe, otprilike 12 sati umjerenog korišćenja (igranje, video striming, veb i društveno pretraživanje sa redovnim periodima mirovanja) ispraznilo je svega 24% baterije.

Koristeći brzi punjač od 45W, uspjeli smo da napunimmo S24 Ultra od 0% do 100% za jedan sat i 16 minuta, 10 minuta punjenja je povećalo bateriju do 28%, dok je 20 minuta povećalo bateriju na 81%.

Zaključak

Kao što biste očekivali, Samsung Galaxy S24 Ultra skoro da nema mana. Telefon sa najboljom vrijednošću koje vaš novac može da kupi – jedina mana je to što je ujedno i jedan od najskupljih telefona na tržištu. Dobićete odlične svestrane performanse telefona kao i kamera, uključujući moćne snimke izbliza sa odličnim detaljima i posebnim karakteristikama noćnog fotografisanja.

Od nas velika preporuka!

PROČITAJTE JOŠ: Galaxy Z Flip5 i Fold5 – Preklopni telefoni koji postavljaju standarde

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031