Advertisement

Select Page

Stižu kamere sa 64 megapiksela

Stižu kamere sa 64 megapiksela

Foto: Samsung


Samsung je najavio novi senzor slike za mobilne telefone sa većom rezolucijom od bilo čega sličnog na tržištu. ISOCELL Bright GW1 je 64-megapikselni senzor koji koristi iste piksele veličine 0,8 mm kao i Samsungovu sadašnju 48-megapikselnu komponentu, što znači da će biti fizički veći senzor koji može snimiti više svijetla u cjelini.

Bright GW1 će proizvesti 16-megapikselne slike spajanjem četiri piksela u jedan, kao što postojeći 48-megapikselni senzori podrazumijevaju 12-megapikselne fotografije. Samsung-ov novi senzor će takođe moći da dešifruje filter u boji za 64-megapikselne snimke pune rezolucije u dobrom svijetlu. Sonijev IMKS586 48-megapikselni senzor ima slične mogućnosti. Danas korejska kompanija najavljuje i ažurirani 48-megapikselni dio koji nudi istu funkciju.

48-megapikselne kamere su sada uobičajena pojava na telefonima: Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi i drugi imaju sve isporučene uređaje sa ovim senzorima. Samsung očekuje da će njegov 64-megapikselni dio ući u masovnu proizvodnju u drugoj polovini ove godine, tako da ne bi bilo iznenađujuće vidjeti da se ovo unapređenje pojavljuje na specifikacijama za vodeće modele u drugoj polovini 2019.

PROČITAJTE JOŠ: Google je preimenovao svoj smart home brand u Google Nest

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up