Select Page

Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora za 2023. godinu sa snažnim performansama, sigurnim opcijama povezivanja i personalizovanim iskustvima

<strong>Samsung predstavlja novu liniju Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora za 2023. godinu sa snažnim performansama, sigurnim opcijama povezivanja i personalizovanim iskustvima</strong>

Foto: Samsung

 • Neo QLED, MICRO LED i Samsung OLED modeli pružaju premium iskustva i šire mogućnosti za gledanje sadržaja
 • Novi lifestyle proizvodi i karakteristike, uključujući The Premiere 8K i Smart EDGE Blending tehnologiju na The Freestyle, pružaju slobodu u načinu i vremenu korišćenja uređaja
 • Samsung linija proizvoda za 2023. godinu donosi svakodnevnu održivost tako što smanjuje emisiju ugljen-dioksida tokom životnog ciklusa proizvoda

Podgorica – 4. januar, 2023 – Kompanija Samsung Electronics je predstavila najnovije modele Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora zajedno s lifestyle uređajima i dodacima uoči CES® 2023, najvećeg tehnološkog sajma. Ovogodišnji portfolio donosi napredne, inovativne uređaje čiji fokus je na poboljšanoj povezanosti i personalizovanim iskustvima korisnika.

Samsung široki portfolio ponuda pomaže korisnicima stvoriti sopstvena prilagođena iskustva s uređajima koje koriste svaki dan i to uz još inteligentniju tehnologiju. Ove godine, Samsung je otišao korak naprijed u svom kontinuiranom razvoju na putu ka pojednostavljenju svakodnevnog života korisnika kroz SmartThings platformu i besprijekornu integraciju više uređaja u cjelokupni ekosistem pametnog doma.

„U 2023. pomičemo granice inovacija kako bi ponudili korisnicima ne samo vrhunsku sliku na ekranu, već i holističko, premium iskustvo uređaja koji su prilagođeni baš onome što trebaju i žele unutar svog povezanog doma. Sa SmartThings aplikacijom, naša napredna tehnologija je odlična i intuitivna čime stvara održiviji način života koji je svakim danom sve pristupačniji i ugodniji“, rekao je Cheolgi Kim, izvršni potpredsjednik odjeljenja za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics.  „Uz platformu SmartThings, naša napredna tehnologija je savršena i intuitivna i svakoga dana čini život održivijim, pristupačnijim i ljepšim.“

Neo QLED – vrhunska i povezana iskustva

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora pružaju korisnicima premium mogućnosti koje su u skladu s njihovim svakodnevnim potrebama. Kvalitet prikaza na Neo QLED televizoru pokreće napredni Samsung Neural Quantum Processor koji podržava Quantum Mini LED-lit TV s 14-bitnom obradom i AI upscaling tehnologijom, omogućavajući karakteristike kao što su Shape Adaptive Light Control i Real Depth Enhancer Pro za trodimenzionalni, živopisni prikaz slike.

Neo QLED za 2023. godinu takođe nadilazi samo jasnu sliku. S panelom visoke rezolucije i Samsung algoritmom pokreće novu Auto HDR Remastering karakteristiku koja koristi AI tehnologiju dubinskog učenja za analizu i primjenu High Dynamic Range (HDR) efekata u stvarnom vremenu na Standard Dynamic Range (SDR) sadržaj koji se temelji na scene-by-scene principu. To omogućava stvaranje SDR prikaza svjetlijim i življim za maksimalni doživljaj i uranjanje u sadržaj.

Dodatno, SmartThings korisnici više ne trebaju kupovati poseban SmartThings priključak za povezivanje i kontrolu Zigbee i Thread uređaja. U 2023, SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip modul biće direktno ugrađen u Samsung uređaje. Za ultimativno iskustvo povezanosti, SmartThings platforma automatski sinhronizuje uređaje za lakšu kontrolu i to ne samo Samsung uređaja, već proizvoda trećih strana i IoT uređaja.

 • Chat Together: Korisnici mogu jednostavno ući u live chat grupu kako bi podijelili mišljenja, reagovali i razgovarali u stvarnom vremenu s drugima koji gledaju isti sadržaj.
 • ConnecTime: Olakšava preuzimanje videopoziva s povezanih uređaja, pružajući veću platformu za online video razgovore na televizoru i jednostavan prelaz na manji uređaj ako korisnik ipak želi otići i prenijeti poziv na drugi ekran.
 • 3D Map View: Dizajniran kako bi omogućio praktičnu kontrolu i nadzor povezanih uređaja, Samsung 3D Map View korisnicima pruža pogled iz ptičje perspektive na njihov dom i sve njihove SmartThings uređaje.

MICRO LED i Samsung OLED – proširene opcije za gledanja sadržaja

2023 MICRO LED linija nudi modele televizora u rasponu od 50 do 140 inča kako bi korisnicima omogućili širok izbor opcija za neuporedivi kvalitet prikaza slike na ekranu, kao i nevjerovatan doživljaj. Zahvaljujući svojoj modularnoj prirodi, MICRO LED nije vezan oblikom, odmjerom i veličinom, već se može u potpunosti prilagoditi korisniku i njegovim željama. MICRO LED dolazi bez okvira, nezavisno o konfiguraciji, pa je granica između ekrana i stvarnog života gotovo nevidljiva, uglađena.

Kako bi korisnicima pružili još više mogućnosti za gledanje sadržaja, Samsung OLED linija za 2023. godinu sada je dostupna u 55, 65 i novim ultra velikim 77-inčnim modelima. Najnoviji Samsung OLED modeli dolaze s Quantum Dot tehnologijom, koja je razvijena za Neo QLED televizore, kao i Neural Quantum Processors kako bi zadržali svu snagu OLED tehnologije, dok istovremeno unapređuju ograničenja u svjetlini i prikazu boja.

Proširena linija uređaja dolazi s brzinom osvježavanja od 144Hz i svim Samsung pametnim karakteristikama, uključujući Samsung Gaming Hub. Prvi put ikada na OLED televizoru, Samsung OLED modeli dolaze s AMD FreeSync Premium Pro sertifikatom za ultimativno OLED gaming iskustvo.

Za proširenje opcija gledanja sadržaja, Samsung nudi Samsung TV Plus platformu na svim svojim pametnim televizorima. Besplatni TV programi podržani oglasima (FAST) i video-on-demand usluge isporučuju više od 1,800 kanala na globalnom nivou, uključujući 50 privatnih i operativnih kanala, dosežući 24 zemalja i 465 miliona uređaja širom svijeta putem Samsung televizora i pametnih telefona. Riječ je o 100% besplatnoj platformi koja ne zahtijeva nikakva preuzimanja, pretplate ili dodatne uređaje.

Istražite novi svijet gejminga uz Samsung Gaming Hub

Samsung Gaming Hub, novo središte za gejming na Samsung Smart TV uređajima, nudi korisnicima neograničeni pristup hiljadama omiljenim videoigricama od partnera kao što su Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Amazon Luna i Utomik, bez preuzimanja, ograničenja skladištenja ili potrebnih konzola. Štaviše, ovo je najintuitivnije gejming iskustvo gdje korisnici mogu samo jednostavno uključiti svoj televizori i igrati.

Predstavljen prošle godine, Samsung Gaming Hub donosi nevjerovatan kvalitet slike i jedan potpuno novi pristup gejmingu – multitasking opcije, proširena partnerstva i 4K streaming. Gejmeri čak mogu gledati više vrsta sadržaja u isto vrijeme.

U 2023., nadogradnja GameBar 3.0 interfacea s MiniMap Sharingi Virtual Aim Point opcijama, obogaćuje doživljaj za svaku vrstu gejmera.MiniMap Sharing omogućuje korisnicima da na bilo kojem ekranu imaju prikaz „mini mape“ njihove videoigre, dok je Virtual Aim Point dizajniran za akcijske videoigre iz prvog lica (FPS – First-person shooter), osiguravajući uočljiviji plusić za ciljanje protivnika i izvođenje savršene akcije.

Samsung Gaming Hub je takođe dostupan na Samsung pametnim monitorima i gaming ekranima– uključujući Odyssey liniju uređaja. S Odyssey Ark, gameri mogu na temelju svoje željene orijentacije rotirati monitor vertikalno ili horizontalno, te uživati u impresivnim videoigricama s 55-ičnim 1000R zakrivljenim ekranom uz izuzetno moćan zvuk.

Poboljšajte svoj životni stil uz proširenu ponudu Lifestyle uređaja i novih opcija

Životne potrebe korisnika neprestano se mijenjaju. U skladu s time, Samsung je predstavio nove lifestyle uređaje i opcije kako bi podigli korisničko iskustvo na viši nivo, omogućavajući korisnicima da prilagode način na koji gledaju i doživljavaju sadržaj na ekranu.

 • The Premiere 8K: U 2023. Samsung predstavlja novu iteraciju svog laserskog projektora – The Premiere 8K. Projektor ultra kratkog dometa sada dolazi s 8K modelom, pružajući isti ultra veliki ekran u još većoj rezoluciji. Podržava maksimalnu veličinu prikaza od 150 inča za masivni ekran s odgovarajućom rezolucijom izvrsnog kvaliteta.
 • The Freestyle sa Smart EDGE Blending tehnologijom: The Freestyle je ultimativni, fleksibilni uređaj koji omogućava korisnicima da gledaju šta god žele bez obzira na lokaciju. U 2023. korisnici mogu iskoristiti prednosti nove Smart EDGE Blending karakteristike za korišćenje dva uređaja istovremeno i gledanje sadržaja u 21:9 konfiguraciji bez ručnog postavljanja ili podešavanja. The Freestyle za 2023. godinu će takođe mati podršku za Samsung Gaming Hub za još više zabave u pokretu.
 • Novi UI interface i dodaci: U 2023. godini, Samsung predstavlja novi i poboljšani Art Store sa karakteristikama, kao što su preview at-a-glance i proširene ponude sadržaja, koje imitiraju iskustvo posjeta galeriji ili muzeju. Takođe, novost je mogućnost odabira metalnog okvira za The Frame televizor za što elegantniji i luksuzniji izgled. Najnovija Samsung linija televizora može se montirati uz pomoć opcionalnog Auto Rotating Wall Mount & Stand dodatka koji donosi automatsku rotaciju ekrana i vertikalno iskustvo gledanja, kao što je to na The Sero televizoru, na The Frame i Neo QLED.

Svakodnevna održivost uz Samsung ekrane

U skladu s najnovijom strategijom za zaštitu okoline predstavljenoj u 2022. godini, kompanija Samsung ustrajno radi sa svojim partnerima i korisnicima na ekološkoj osviještenosti, pružajući širi utjecaj tokom životnog ciklusa uređaja. Kao rezultat toga, svaki je korak više ekološki osviješćen, od učinkovitijeg procesa proizvodnje do smanjenja pakovanja i promjene načina na koji korisnici koriste svoje uređaje.

 • Reciklirani materijali: Za 2023. liniju uređaja, Samsung će zamijeniti 20% dijelova nosača, koji se koriste za SolarCell Remote daljinski, s recikliranom plastikom iz okeana. Osim toga, glavni dijelovi ploče za napajanje koriste reciklirane aluminijske limenke i bakar čime zamjenjuju otprilike 12% originalnih korišćenih materijala.
 • Smanjenje utjicaja proizvodnih procesa: Samsung je dizajnirao lagani kalup za injekcijsko brizganje koji zahtijeva manje materijala i sa strukturom koja se može prenamijeniti, čime se smanjuje ukupna potrošnja energije i resursa potrebnih za proizvodnju.
 • AI Energy Saving Mode: Putem SmartThings platforme, Samsung 2023 televizori imaju podršku za AI Energy Saving Mode način rada s kojim pomažu korisnicima da uštede više energije koristeći nove opcije. SmartThings Energy usluga na televizorima pomaže i u smanjenju emisije ugljen-dioksida povezanih uređaja s jednostavnim promjenama, kao što je automatsko prebacivanje u Energy Saving Mode način rada na određenim uređajima kada se ne koriste. Uz 3D Map View bit će lakše postići holistički pregled povezanih uređaja te implementirati ideje za uštedu energije.
 • Ekološko pakovanje: U 2023. godini, Samsung ekološko pakovanje dolazi s minimalnim printom tako da se i u proizvodnji troši manje mastila. Samsung će koristiti papirnu traku kako bi smanjio upotrebu plastike u svojoj ambalaži, a uz to će i veličina pakovanja biti smanjena, kako bi se smanjila ukupna emisija ugljenika.

Višedimenzionalno akustično okruženje i kvalitet zvuka s AI

Vrhunski doživljaj ekrana upotpunjuje besprijekoran zvuk. Samsung televizori dolaze s impresivnim ugrađenim zvučnicima, ali oni takođe sadrže i moćne audio karakteristike i uređaje za stvaranje još boljeg kinematografskog iskustva gledanja sadržaja.

 • AI Sound Remastering: U 2023., vodeći Samsung televizor i soundbar nude Sound Remastering karakteristiku, koja koristi AI za „remasteriranje“ svakog zvučnog objekta, kako bi se osiguralo da su glasovi jasni, da zvukovi okoline u potpunosti okružuju prostoriju i da svaka komponenta ima pravilan nivo glasnoće.
 • Novi soundbarovi: Uz HW-Q990C flagship soundbar s 11.1.4 kanalnim zvukom i podrškom za Dolby Atmos, ultra-slim HW-S800B soundbar nudi moćan, impresivan Dolby Atmos zvuk iz 3.1.2 kanalnog uređaja visokog samo 40mm i dubokog 38mm. Ovaj soundbar se lako postavlja uz bilo koji televizor te uvijek nudi čist zvuk s dubokim, prodornim basom.
 • Q-Symphony: Uz novu iteraciju harmonije između televizora i soundbara, 2023. Q-Symphony karakteristika pružiće znatno unaprijeđen zvuk. Tako se soundbar povezuje s televizorom i njegovom Neural Processing Unit tehnologijom za analizu audio signala i obradu svakog pojedinačnog zvuka za stvaranje više detalja nego ikad prije.

U 2023. uparivanjem Samsung TV-a i Samsung Soundbara, ovi će uređaji ponuditi najmoćniji, prilagodljiv i najpersonalizovaniji ekosistem dostupan do sada.

Kako biste saznali više o proizvodima koje Samsung predstavlja na CES 2023 sajmu posjetite https://www.samsung.com/us/.

PROČITAJTE JOŠ: Uronite u svijet beskrajnih opcija uz Galaxy ekosistem

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031