Advertisement

Select Page

Microsoft Word za Android instaliran je više od milijardu puta

Microsoft Word za Android instaliran je više od milijardu puta

Foto: Paul Thurrot


Microsoft je nedavno pogodio posebno zapaženu brojku: Android izdanje Microsoft Worda prošlo je 1 milijardu instalacija, prema Google Play Store-u kako je primijetila Android policija.

Druge Office aplikacije kompanije takođe rade prilično dobro. Aplikacija za proračunske tablice Ekcel, PowerPoint, OneNote i OneDrive imaju više od 500 miliona instalacija, dok klijent za e-poštu Outlook za Android ima više od 100 miliona instalacija. Android policija ističe da ove brojke nisu nužno preuzete sa Google Play prodavnice, navodeći da Microsoft ima neke sporazume sa nekim proizvođačima da unaprijed instalira svoje aplikacije na različite uređaje.

Prošlog mjeseca, Bill Gates je u jednom intervjuu izjavio da je njegova “najveća greška ikada” bila nedostatak OS-a u svijetu mobilnih operativnih sistema, ističući da postoji samo prostor za jednog konkurenta za iOS, i da je trebalo da bude “prirodna stvar za Microsoft da pobijedi” ali, iako napori Microsofta za mobilne telefone nikada nisu dostigli uspijeh svojih konkurenata, njegove mobilne verzije Microsoft Officea i dalje uživaju značajnu količinu popularnosti na tržištu.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei-jev prvi 5G telefon spreman za lansiranje

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up