Select Page

Microsoft potvrdio da ne morate više bezbjedno uklanjati USB fleš

Microsoft potvrdio da ne morate više bezbjedno uklanjati USB fleš

Foto: Tech Advisor


Microsoft jednom za svagda potvrđuje da – na Windowsu 10 – ovo više nije stvar o kojoj treba da brinete. Windows 10 ima funkciju pod nazivom “brzo uklanjanje” koja vam omogućava da u bilo kom trenutku isključite USB (sve dok ne pišete aktivno na njega), a sada je to podrazumijevano pravilo za svaki novi USB koji ste priključili od verzije Windows 10 1809, prema Microsoftovim uputstvima za podršku. U osnovi, “brzo uklanjanje” sprječava Windows da pokušava da piše na fleš disk, što bi moglo pomoći u slučaju da ga prekinete.

POGLEDAJTE JOŠ: Kineski sanitarni radnici sada moraju da nose narukvice za praćenje

Tehnički, Microsoft je obavijestio o ovom pravilu u oktobru kada je verzija 1809 počela da se koristi, tako da to neće biti otkriće za svakog pratioca. Kompanija sada informiše IT profesionalce da se ažuriranje širi.

Međutim, takođe je tačno da Microsoft šalje “miješane” poruke o potrebi da se neko vrijeme bezbjedno ukloni disk jedinica, a operativni sistem definitivno još uvijek poseduje mogućnost “Bezbjedno ukloni hardver i izbaci medijume”.

Dakle, proces bezbjednog izbacivanja fleš diska može biti jedna od onih stvari o kojima govorite svojoj djeci, jedna od onih “Sjećate li se one stvari koje su stariji radili?”

POGLEDAJTE JOŠ: IBM Watson zna kada planirate da date otkaz na poslu

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up