Advertisement

Select Page

Komesar za privatnost na Novom Zelandu kaže da Facebook vodi “moralno bankrotiran” lažov

Komesar za privatnost na Novom Zelandu kaže da Facebook vodi “moralno bankrotiran” lažov

Foto: huffingtonpost


Novozelandski komesar za privatnost John Edwards je u nedjelju uveče na Twitteru kritikovao Facebook zbog nepromišljenog funkcionisanja svoje platforme i doprinosa emitovanju događaja kao što je snimanje u Christchurchu, koji je uživo emitovan na platformi društvenih medija. Edwards je izjavio: „Facebooku se ne može vjerovati. Oni su moralno bankrotirani patološki lažovi koji omogućavaju genocid, olakšavaju strano podsticanje demokratskih institucija”.

Edwards je objavio da je Facebook “omogućio live-streaming samoubistava, silovanja i ubistava, nastavio sa hostovanjem i objavljivanjem video zapisa o džamiji”. “Tweetovi su od tada izbrisani; Edwards je objasnio u nastavku tvit-a da je to učinio “zbog obima toksičnog i pogrešno informisanog ”.

POGLEDAJTE JOŠ: IBM Watson zna kada planirate da date otkaz na poslu

Edvardsovi komentari došli su kao odgovor na intervju direktora Facebooka Mark Zuckerberga sa ABC News, u kojem je izvršni direktor izjavio da Facebook radi na poboljšanju sposobnosti algoritama da uoči događaje terorizma uživo nakon ubistava. Facebooku je trebalo gotovo 30 minuta da otkrije prenos uživo. Kompanija je saopštila da je uklonila oko 1,5 miliona video snimaka masovnog snimanja prvog dana nakon pucnjave.

Edwards je osudio Zuckerbergove komentare kao “neiskrene” jer “on nam ne može reći – ili nam neće reći koliko je samoubistava uživo, koliko ubistava, koliko seksualnih napada.” On kaže da je tražio te podatke, ali Facebook ga je odbio.

POGLEDAJTE JOŠ: Microsoft potvrdio da ne morate više bezbjedno uklanjati USB fleš

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up