Advertisement

Select Page

IBM Watson zna kada planirate da date otkaz na poslu

IBM Watson zna kada planirate da date otkaz na poslu

Foto: CNBC TV18


IBM Watson je radio na svim vrstama poslova od uređivanja video sadržaja na Wimbledonu do dijagnostikovanja rizika od raka. IBM-ov razvijeni AI ima novi niz mogućnosti: znajući kada će zaposleni dati otkaz.

Na CNBC-ovom Work Talent + HR samitu, generalni direktor IBM-a Ginni Rometti otkrio je da je kompanijin AI sposoban u otkrivanju zadovoljstva zaposlenika da je do sada pogodio u “95-posto slučajeva”.

POGLEDAJTE JOŠ: Facebook još uvijek ima veliki problem sa sajber-kriminal grupama

Watsonov “program predviđanja” koristi se za zadržavanje talenata, jer kako kaže Rometti, “najbolje vrijeme za zapošljavanje novih radnika je prije nego što stari odu.” Preduzeće procjenjuje da će rane intervencije uštedjeti skoro 300 miliona dolara u troškovima zadržavanja.

Rometti je izjavio da usvajanje tehnologije, usluga u “oblaku” i drugih savremenih poboljšanja znači da je veličina odjeljenja za ljudske resurse smanjena za 30 procenata. Za preostalu radnu snagu se kaže da je bolje plaćena, tako da Watson-u vjerovatno ne treba da ih previše prati.

Naravno, ovo nije prvi put da se Watson bavio pitanjima kompanije. Prošlog ljeta, otkriveno je da AI postaje sve bolji u analizi podataka o procijeni koji zaposleni treba da gledaju na nove odgovornosti, promocije i podizanje, sa 96 procenata tačnosti u poređenju sa procjenama ljudskih resursa. To bi moglo značiti da je HR odjeljenje praktično isključeno iz igre.

POGLEDAJTE JOŠ: Kineski sanitarni radnici sada moraju da nose narukvice za praćenje

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up