Advertisement

Select Page

Kineski sanitarni radnici sada moraju da nose narukvice za praćenje

Kineski sanitarni radnici sada moraju da nose narukvice za praćenje

Foto: The Verge


Kina je poznata po tome što voli da prati svoje građane, i čini se da razni djelovi zemlje konstantno pronalaze nove načine za korišćenje gadgeta u tu svrhu – RFID čipovi u automobilima, sunčane naočare za prepoznavanje lica i uniforme sa praćenjem lokacije za studente. Od sada na listu možete da dodate sanitarne radnike sa GPS pratećim narukvicama.

Od 3. aprila, vijesti su proširile da se od sanitarnih radnika u Nanjingu, kineskom distriktu Hexi, zahtijeva da nose GPS-prateće inteligentne narukvice kako bi ne samo pratili njihovu lokaciju u svakom trenutku, već su ih kontolisali i obavještavali ako su se prestali kretati više od 20 minuta.

POGLEDAJTE JOŠ: Ukupna dobit kompanije Samsung opala je za 60% u odnosu na prošlu godinu

Kineski sanitarni radnici sada moraju da nose narukvice za praćenje
Foto: Jiangsu City Channel

Samo dan kasnije, izvještava South China Morning Post, pritisak javnosti se podigao do te mjere da je lokalna kompanija za sanitaciju odlučila da se smanji pritisak – ali samo uklanjanjem najgoreg dijela. Sada, narukvice više neće govoriti “molim vas da nastavite sa radom” ako radnik odluči da ostane na jednom mjestu, ali će navodno još uvijek pratiti radnike.

Kineski sanitarni radnici sada moraju da nose narukvice za praćenje 2

Izvještaj Jiangsu City Channel-a koji je navodno razotkrio ovo, pokazuje da se radnici prate kao pinovi na mapi| Foto: Jiangsu City Channel

Nije jasno da li će taj rezultat biti dovoljan da zadovolji javnost, ali pretpostavljamo da zavisi i o tome kako im se vijesti prezentuju. Čudno, naslovi u South China Morning Postu pišu: „Radnici oslobođeni praćenja nakon pobune“ i „Kineski radnici oslobođeni od praćenja Big Brother stila nakon javnog nezadovoljstva“.

POGLEDAJTE JOŠ: Facebook još uvijek ima veliki problem sa sajber-kriminal grupama

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up