Advertisement

Select Page

Ukupna dobit kompanije Samsung opala je za 60% u odnosu na prošlu godinu

Ukupna dobit kompanije Samsung opala je za 60% u odnosu na prošlu godinu

Foto: Reuters UK


Operativni profit kompanije Samsung Electronics u prvom tromjesečju opao je za oko 60 posto u odnosu na prethodnu godinu, što je pad od oko 14 posto, prema preliminarnim smjernicama, što dodatno ilustrira borbu kompanije s padom cijena čipova. Kompanija je prošle sedmice već izdala upozorenje bez presedana da će njegova zarada biti niža od očekivanja tržišta.

Očekuje se da će ukupna prodaja iznositi 52 triliona vona (45,7 milijardi dolara), sa operativnim profitom od oko 6,2 biliona vona (5,5 milijardi dolara), navodi se u saopštenju. Samsung ove brojke daje samo na početku svakog kvartala, izdavanjem detaljnijeg rasporeda kasnije u toku mjeseca.

U zadnjem kvartalu Samsung je rekao da se očekuje da će Galaxy S10 pomoći u poboljšanju stanja, jer je bio dostupan samo nekoliko sedmica ovog tromjesečnog perioda. Kompanija je saopštila da očekuje dobru prodaju pametnih telefona tokom 2019. godine, što utiče na njihovu sposobnost prodaje komponenata kao što su OLED ekrani, kao i na svoje Galaxy telefone.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up