Select Page

Facebook je skladištio milione Instagram lozinki u običnom tekst fajlu

Facebook je skladištio milione Instagram lozinki u običnom tekst fajlu

Foto: Engadget


Facebook kaže da je skladištio milione Instagram lozinki korisnika u običnom tekstu fajlu, ostavljajući ih izloženim ljudima koji imaju pristup određenim unutrašnjim sistemima. Sigurnosni propust je prvi put prijavljen prošlog mjeseca, ali u to vrijeme, Facebook je izjavio da se to dogodilo samo „desetinama hiljada Instagram korisnika“, dok se broj sada revidira do „miliona“ korisnika Facebook Litea i desetine miliona drugih korisnika Facebooka.

Lozinke bi trebalo da se čuvaju u šifrovanom formatu koji omogućava veb-lokacijama da potvrde ono što unosite bez direktnog čitanja. Međutim, kao što je Krebs izvijestio, čini se da su razne greške na Facebooku dovele do toga da sistemi za prijavljivanje lozinki u običnom tekst fajlu počnu još od 2012. godine.

Lozinke su skladištene u Facebooku i bile su dostupne za više od 20.000 zaposlenih, tvrdi Krebs. Facebook je izjavio da je istraživao pristup lozinkama, i da je nije pronašao “nikakve dokaze o zloupotrebi”. Takođe izjavljuju da nijedna lozinka nije bila izložena spolja. Čini se da Facebook aktivno ne preporučuje ljudima da promijene svoje lozinke.

POGLEDAJTE JOŠ: Prva epizoda 8. sezone Igre Prijestola bila je piratizovana skoro 55 miliona puta

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up