Advertisement

Select Page

Prva epizoda 8. sezone Igre Prijestola bila je piratizovana skoro 55 miliona puta

Prva epizoda 8. sezone Igre Prijestola bila je piratizovana skoro 55 miliona puta

Foto: thewrap


Game of Thrones se vratio na HBO-u sa najvećim ocjenama još prošle nedjelje, ali čak su i ti brojevi bili slabiji od još veće publike. Premijera 8. sezone imala je skoro 55 miliona piratskih pregleda na ilegalne tokove kao i preuzimanja u prva 24 sata, prema analitičkoj firmi MUSO.

Od tih 55 miliona piratskih pregleda, MUSO kaže da je velika većina (76,6 odsto) došla iz nezvaničnih tokova, preuzimanjem epizode 12,2 odsto, javnim strimovima 10,8 odsto i privatnim torentima 0,5 odsto.

POGLEDAJTE JOŠ: DJI dronovi su pomogli u praćenju i zaustavljanju požara Notre Dame

Za poređenje, HBO je na sve tri platforme gledalo ukupno 17,4 miliona gledalaca (premium kablovski kanal i dva internet streaming servisa, HBO Go i HBO Now), podijeljenih između 11,8 miliona za tradicionalni TV kanala i 5,6 miliona na zvaničnoj televiziji. Ti brojevi će vjerovatno porasti u narednim danima jer sve više gledaoca gleda ovu epizodu.

Prema podacima MUSO-a, najviše piratskih zahtjeva došlo je iz Indije (oko 10 miliona pregleda), što MUSO spekuliše zbog poteškoća u pristupu epizode tamo, i Kine (sa oko 5 miliona piratskih pogleda), koja samo emituje cenzurisana verzija emisije putem zvaničnih kanala. S druge strane, Sjedinjene Države – koje možda imaju najjednostavnija pravna sredstva za pristup HBO-u – došle su na treće mjesto na ljestvicama sa skoro 4 miliona ilegalnih pogleda, tako da je moguće da ljudi jednostavno ne žele da plate za HBO.

Ako su prošle sezone bilo kakvi pokazatelji, entuzijazam za seriju će samo rasti sa završnom sezonom. To je dobra vijest za rejting HBO-a, koji će vjerovatno nastaviti da lomi sopstvene rekorde. Gledajući ogromne brojke o pirateriji, morate se zapitati kako bi ti brojevi izgledali ako bi serija bila još pristupačnija korisnicima.

POGLEDAJTE JOŠ: Film Minecraft premijerno će biti prikazan 2022. godine

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up