Select Page

Najveće Windows 11 ažuriranje do sada – Šta je najbitnije?

Najveće Windows 11 ažuriranje do sada – Šta je najbitnije?

Foto: WinCentral

Posljednjih nekoliko godina donijele su trajne promjene u načinu na koji živimo, radimo i učimo, dok kompjuter ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu. Online opcije koje ranije nisu postojale za sastanke, susrete, svakodnevne zadatke i pristup zabavi javile su se iz prijeke potrebe, ali ostaju u upotrebi jer su efikasne i korisne. Stekli smo nove navike i one su sad postale dio nas.

Brz prelazak na fleksibilniju podjelu vremena između rada i privatnog života povećao je bezbjednosne prijetnje kako za pojedince tako i za biznise, čemu svjedoči podatak da svake sekunde 21 nečija lozinka biva napadnuta. Sa puštanjem u rad Windows 11 prošle godine, Microsoft je dao kompjuterima moderno osvježenje, a Windows učinio još boljim mjestom za kontakt, kreiranje i zabavu.

Foto: Windows

Sa Update-om Windows-a 11 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih oblasti:

 • Kompjuteri će biti lakši i bezbjedniji za upotrebu za svakoga: da bi predvidjela potrebe ljudi i uštedjela vrijeme, ova nova verzija podrazumijeva update za Start Menu, precizniju pretragu, poboljšanja u Quick Settings-u i Widgets board-u, i još mnogo više.
  • Nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generisanje titla iz bilo kakvog oblika audio sadržaja na Windows-u 11, pristup glasom (pregled) omogućuje korisnicima da kontrolišu kompjuter i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator bolje oslikava prirodan govor kreirajući tako audio sadržaj prijatnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju web-a.
Foto: Benchmark

Korisnici će biti produktivniji: Sa poboljšanjima u Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb i optimizacijama u performansama i čuvanju baterije, Windows 11 2022 Update će vam pomoći da vašu produktivnost dignete na viši nivo.

Foto: Benchmark
 • Windows će postati najbolje mjesto za kontakt, kreiranje i zabavu: Windows 11 2022 Update ima Windows Studio efekte za poboljšavanje video i audio poziva, update za iskustvo u Microsoft Store, dodatne opcije za gejming, i mnogo toga.
  • Ovaj update će poboljšati iskustvo u Microsoft Store-u, uključujući Microsoft Store Ads pilota za developere i proširenje Amazon Appstore-a na međunarodnim tržištima, što podrazumijeva preko 20.0000 Android aplikacija i igara za korisnike.
  • Game Pass je ugrađen u Windows 11 preko Xbox aplikacije, gdje igrači mogu da pristupe stotinama kompjuterskih igara visokog kvaliteta.
  • Sa novim Controller bar-om, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, imaćete mnogo više opcija za gejming na kompjuterima koji koriste Windows 11.
Foto: Benchmark
 • Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mestu: da bi se zadovoljile potrebe ove sve složenije oblasti, novi Windows 11 2022 Update omogućava suštinski važne nove opcije za bezbednostkao i nove upravljačke alate za povećanu IT efikasnost.
  • Microsoft Defender SmartScreen će pomoći pri identifikovanju slučajeva kada korisnik unese svoje podatke u zlonamjernu aplikaciju i upozoriće ga o tome.
  • Smart App Control ne dozvoljava da se nepouzdane ili nepotpisane aplikacije, skripta ili zlonamjerni makroi pokrenu na Windows 11.
Foto: Benchmark

Novi Windows 11 2022 Update je već dostupan, a ukoliko želite da ga preuzmete, Microsoft je napravio poseban mikrosajt sa informacijama o novom i drugim ažuriranjima, kao i novinama koje se u njima nalaze.

Foto: Benchmark

Izvor: Benchmark

PROČITAJTE JOŠ: Uz kupovinu Samsung pametnih telefona čeka vas odličan poklon!

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930