Select Page

Google i Jennifer Lopez izumili Versace haljinu koju je kreirao Google Images

Google i Jennifer Lopez izumili Versace haljinu koju je kreirao Google Images

Foto: Vittorio Zunino Celotto


Google Images djelimično je nastao iz potrebe da se posluži interesovanju ljudi za traženje kultne zelene Versace haljine koju je Jennifer Lopez nosila na Grammy nagradama 2000. Da bi proslavila godišnjicu, Google je u partnerstvu sa italijanskim modnim dizajnerom stvorio haljinu – i pokazali mnoge svoje proizvode tokom procesa.

Nedavni blog kompanije govori o tome da se „spojila“ sa dizajnerom Donatellom Versace „kako bi proslavila skoro dvije decenije od ovog ikoničnog trenutka u modnoj (i Google) istoriji.“ Izmijenjenu verziju haljine nosila je Lopez za službeni izlog Versacea na milanskoj nedjelji mode.

Lopezina šetnja modernim redizajnom privukla je pažnju širom svijeta, ali je takođe bila i izlog raznih Google-ovih proizvoda. U blogu se napominje da je kompanijska aplikacija za slikanje VR-om, „Tilt Brush“ „pomogla da se ukrasi prostor piste digitalnim umjetničkim djelima inspirisanim novim dizajnom.“ Emisija je čak uključivala demonstraciju Google-ovog AI pomoćnika, Google Assistant-a.

Haljina je možda došla do modnih kritičara u februaru 2000. godine kada je prvi put debitovala, ali to je i navelo Googleov tim da shvati da moraju da poboljšaju mogućnosti pretraživača.

“U to vrijeme to je bio najpopularniji upit za pretragu koji smo ikada vidjeli”, napisao je Schmidt.

Cjelokupni šou Versace piste može se gledati na YouTube-u. Razni komadi su prelijepi, ali takođe imaju zabavne trenutke i za Google fanove.

PROČITAJTE JOŠ: Google ulaže tri milijarde eura za izgradnju data centara u Evropi

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up