Select Page

Dota 2 turnir International 2019 nadmašuje nagradni fond od 30 miliona dolara

Dota 2 turnir International 2019 nadmašuje nagradni fond od 30 miliona dolara

Foto: The Esports Observer


International ostaje najunosniji e-sport turnir još najmanje godinu dana, sa nagradnim fondom koji je porastao na preko 30 miliona dolara tokom vikenda.

Valveov masivni Dota 2 turnir, koji ide u svoju devetu godišnju iteraciju, sadrži nagradni fond koji je uglavnom crowdfunded, tradicija koja datira još iz 2013. godine. U maju, Valve je izdao “borbeni prolaz” za igru, koja je dostupna na različitim nivoima posebnih karakteristika kao što su rijetki dodaci u igri kao i specijalni događaji. Četvrtina tog novca se koristi za popunjavanje nagradnog fonda za najveći Dota 2 turnir godine. Prošlogodišnji događaj, koji se održao u Vankuveru, imao je tada rekordnih 25,5 miliona dolara.

Prekretnica vrijedna 30 miliona dolara je posebno značajna, jer pomaže da International postane najveći e-sportski događaj na planeti – barem što se tiče novčanih nagrada, uprkos veoma agresivnom novom konkurentu. Prošle godine, Epic je izdvojio 100 miliona dolara da pomogne Fortnite u borbi za glavnu utakmicu, a to je uključivalo i nagradni fond od 30 miliona dolara za predstojeći Fortnite Svjetski kup, koji se održava u New Yorku od 26. do 28. jula.

U međuvremenu, International 2019 počinje 20. avgusta u Šangaju.

PROČITAJTE JOŠ: Budući Marvel projekti će uključivati X-Men, Fantastic Four i Captain Marvel 2

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up