Select Page

Huawei 5G inovacije nadahnjuju razvoj za potrošače i industriju

Huawei 5G inovacije nadahnjuju razvoj za potrošače i industriju

Foto: Huawei


Kontinuirana posvećenost kompanije Huawei istraživanju i razvoju 5G mreže kako bi se omogućile tehničke inovacije i poboljšalo korisničko iskustvo potrošača je ključna u ovoj godini. Do kraja 2021. godine očekuje se da će broj korisnika 5G mreže u Kini dostići 500 miliona, što znači da će stopa usvajanja tehnologije biti mnogo brža nego kod 4G.

U isto vrijeme, 5G telefoni čine više od 70 procenata trenutnih isporuka, jer cijena kompatibilnih uređaja opada, a 5G uređaji relativno niske cijene će uskoro će biti dostupni. Pored toga, predviđa se da će upotreba podataka 5G činiti više od 30 procenata ukupnog mobilnog prometa do kraja ove godine. Prema Nacionalnoj akademiji za informacione tehnologije, tri glavna mobilna igrača u zemlji izgradila su 700.000 5G baznih stanica 2020. godine i planiraju da primjene još 600.000 ove godine.

Cilj je pružiti univerzalno pokriće kako bi se potrošačima omogućilo da uživaju u svim blagodatima 5G usluga. Trenutno je 5G u Kini napravljen na osnovu korišćenja spektra od 100MHz, a iskustvo 5G mreže poboljšano je nekoliko puta u poređenju sa 4G. Ranije su mreže u Evropi koristile FDD spektar, koji je podržavao 3G i 4G, ali je spektar bio uzak.

Tokom protekle dvije godine, mnoge evropske zemlje su prešle na spektar C-opsega, što će operaterima u regionu pružiti priliku da grade robusne 5G mreže.

Huawei preporučuje operaterima da izgrade 5G mrežu širokog opsega koristeći srednji opseg spektra kao jezgro, u kombinaciji sa drugim opsezima radi različitih prednosti.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei Samit žena programera 2021: Važnost doprinosa žena

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up