Select Page

Huawei Samit žena programera 2021: Važnost doprinosa žena

Huawei Samit žena programera 2021: Važnost doprinosa žena

Foto: Huawei


Huawei Women Developers samit okupio je žene iz različitih oblasti i u različitim fazama razvoja karijere koje su se udružile i pokazale svoje uspjehe. Na samitu je pozvano nekoliko istaknutih predstavnica žena iz nauke i tehnologije da podijele svoja tehnička znanja, radno iskustvo i lične priče, s ciljem da podstaknu više žena da na aktivan način igraju vrijednu ulogu u nauci i tehnologiji. 

U budućnosti će se ovaj Samit zalagati za podsticanje žena da poboljšaju svoje profesionalne vještine i preciziraju planove karijere pružajući im obuku, pomoć oko tehničkih inovacija i scenarije prakse, usmjeravajući na bolju komunikacije između žena programera kroz razne aktivnosti na mreži i van nje i omogućavanje da dijele znanje o tehnologiji i profesionalnom iskustvu, razmjenjuju priče i dostignuća i pokazuju osnaživanje žena pružajući im platformu. 

Program HVD je sada otvoren za žene programerke iz cijelog svijeta uključujući Crnu Goru. Za više detalja posjetite https://developer.huavei.com/consumer/en/programs/hvd 

PROČITAJTE JOŠ: Huawei FinTech proglašen za vodeću kompaniju prema istraživanju kompanije Juniper

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up