Select Page

Huawei FinTech proglašen za vodeću kompaniju prema istraživanju kompanije Juniper

Huawei FinTech proglašen za vodeću kompaniju prema istraživanju kompanije Juniper

Foto: Huawei


Huawei FinTech proglašen je vodećim liderom među ponuđačima platformi za digitalni prenos novca i doznaka 2021. godine od strane Juniper Research, globalne savjetodavne i istraživačke kompanije. Kroz uvid u tim na globalnom tržištu i pozicije Huawei FinTech ima vođstvo.

Huawei FinTech koristi najnoviju tehnologiju i pruža jedinstvenu, korisničku platformu koja omogućava mobilnim novčanim operaterima i partnerima u finansijskim uslugama pružanje korisnih i isplativih finansijskih usluga pojedincima kao i malim i srednjim preduzećima. Tehnologija može da omogući pristup finansiranju a pristup finasijama može promijeniti život.

Vizija Huawei FinTech-a će transformisati živote digitalnim finansijskim uključivanjem. Trenutno Huawei FinTech pokriva preko 110 miliona 30-dnevnih aktivnih korisnika u više od 30 mobilnih operatera novca širom svijeta.

U 2020. vrijednost transakcija na platformama premašila je 200 milijardi USD. Tokom pandemije, više Vlada je koristilo Huawei Fintech za distribuciju isplata pomoći u ukupnoj vrijednosti od preko 2 milijarde USD, dosežući više od 50 miliona ljudi.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei na listi najinovativnijih svjetskih kompanija u 2021. godini

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up