Advertisement

Select Page

Predstavljeni Huawei P40 Pro i Pro Plus

Predstavljeni Huawei P40 Pro i Pro Plus

Foto: Huawei


Danas su u Parizu predstavljeni Huawei P40 Pro i Pro Plus. Na samom početku da kažemo cijene, P40 košta 799 eura (oko 880 dolara, 730 funti); P40 Pro je 999 eura (oko 1,100 dolara, 910 funti). Oba će biti isporučena 7. aprila. P40 Pro Plus koštaće 1.399 eura (oko 1.540 dolara, 1.280 funti), a isporučuje se u junu.

Standardni P40 dolazi sa tri zadnje kamere, P40 Pro sa četiri i P40 Pro Plus dolazi sa pet. Sva tri modela imaju standardni zum objektiv od 50 megapiksela, opremljen je većim senzorom za bolje snimanje pri slabom osvjetljenju. Standardni P40 takođe ima ultra-široko sočivo od 16 megapiksela i optički zum od 8 megapiksela.

P40 Pro ima ultra-objektiv od 40 megapiksela i optički zum od 12 megapiksela. Takođe posjeduje senzor za bolje očitavanje dubine.

P40 Pro Plus je najjači model od ove trojke. Dolazi sa standardnim zumom od 50 megapiksela, 40-megapikselskom ultra-ugaonom kamerom, optičkim zumom od 8 megapiksela, kao i senzorom dubine. Vještine zumiranja razlikuju Pro Plus od ostalih. Ovo je prvi put da smo videli 10x optički zum na telefonu i želimo da vidimo koliko je to naspram 4x optičkog zuma koji nudi Samsung-ov Galaxy S20 Ultra.

Foto: Huawei

Pro Plus takođe može postići 100x zumiranje – baš kao i S20 Ultra. Huawei je pokazao uporednu fotografiju sa oba telefona snimljena pri 100x zumu. Huawei je izgledao jasnije.

Pored zumiranja, P40 obećava i poboljšano snimanje pri slabom osvjetljenju, što je uzbudljivo jer su Huaweijevi telefoni već bili sjajni u mraku. Dobijaju i različita AI ažuriranja, uključujući režim koji očigledno automatski uklanja prolaznike na vašim fotografijama.

Pored kamera, telefoni posjeduju i impresivan hardver. Ekran na P40 Pro i P40 Pro Plus se toliko preliva sa bočnih strana telefona da u osnovi nema okvira. Izgleda sjajno na slikama i video zapisima koje su Huawei-i dosad pokazivali, ali hoće li ih učiniti pomalo nespretnima za zadržavanje tek treba vidjeti. Sami ekrani su OLED, imaju visoke rezolucije i podržavaju HDR – što je skoro sve što biste očekivali.

Pod haubom se nalazi najnoviji Huaweijev procesor Kirin 990, koji podržava 5G. Takođe obećava bolje performanse i bolju potrošnju energije.

Ostale poslastice uključuju brže skeniranje otiska prsta na ekranu, brže bežično punjenje i ažuriranja Huaweijevog softvera EMUI 10.1 za bolji multitasking.

Sve u svemu, ovi telefoni su ono što smo očekivali od Huaweija – potencijalno sjajne kamere, atraktivan dizajn, 5G, najnoviji procesori i bez Googlea.

PROČITAJTE JOŠ: Predstavljen Samsung Galaxy S20: Promijenite način na koji doživljavate svijet

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up