Select Page

Došao je momenat kada sklopivi pametni telefoni postaju široko rasprostranjeni

Došao je momenat kada sklopivi pametni telefoni postaju široko rasprostranjeni

Foto: Samsung


Dr TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics

Cijelog života radim kao inženjer i svjedok sam brojnih inovacija u Samsungu koje pomjeraju granice mogućeg sa pametnim telefonima. Naša misija je, kao što je uvijek i bila, da stvaramo tehnologiju koja ljudima poboljšava život. Prije deset godina smo rješili da kreiramo transformativnu tehnologiju koja se bavi onim po čemu su svi pametni telefoni prepoznatljivi – ravnim pravougaonim ekranom. Postavili smo sebi jednostavno pitanje: Da li možemo da imamo sve – i veći ekran i bolju prenosivost?  

Prepoznali smo priliku da, ne samo dizajniramo novi oblik, već i da stvaramo nova iskustva koja na pametnom telefonu ranije nisu bila moguća. Prevazilaženjem brojnih tehnoloških prepreka, uspješno smo 2019. godine predstavili prvi sklopivi telefon ikada i tako promijenili budućnost ove industrije.

Prošle godine smo distribuirali skoro 10 miliona sklopivih pametnih telefona širom svijeta. To je porast od preko 300% u odnosu na 2020, i predviđam da će se ovaj ubrzani rast nastaviti. Dolazimo do momenta kada ovi sklopivi uređaji postaju široko rasprostranjeni i zauzimaju veći udio na ukupnom tržištu pametnih telefona.

Što je još bitnije, Samsung Galaxy sklopivi telefoni su promijenili način na koji koristimo mobilne uređaje i unaprijedili živote korisnika širom svijeta.

Sa evolucijom načina života razvija se novo naslijeđe

Svijet je povezaniji nego ikada prije i kreće se mnogo brže. Rad i zabava se prepliću, a granice između fizičkog i digitalnog svijeta više nisu tako jasne. Postoji jedna stvar kojoj se okrećemo za rad, zabavu, održavanje forme i mnogo toga drugog – a to je naš telefon. Zato je našim korisnicima potreban fleksibilni uređaj da bi zadovoljili svakodnevne potrebe.

Modeli Galaxy Fold i Galaxy Flip ispunjavaju sve te zahtijeve. Prošle godine se 70% korisnika Galaxy sklopivog telefona okrenulo Flip modelu da bi im pomogao da svijet vide iz drugačije perspektive. Korisnici Flip modela vole da imaju uređaj napravljen za izražavanje vlastite ličnosti, bilo da je u pitanju izbor uređaja smjelih boja ili pravljenje fotografija na nov način zahvaljujući Flex režimu rada.

Iskustvo sa Fold modelom je drugačije. Skoro svaki treći korisnik Galaxy sklopivog telefona se prošle godine odlučio za ovaj uređaj koji obezbjeđuje visoku produktivnost, i omogućava da se uradi više zahvaljujući hiperkonektovanom, individualnom računarstvu. Korisnici Fold modela vole da imaju mogućnost obavljanja više funkcija istovremeno na duplo većem ekranu, tako da mogu da budu efikasniji i svoje poslove završavaju brže.

Korisnici oba modela sklopivih telefona sa oduševljenjem su prihvatili ono što smo napravili. Njihova reakcija nam je najveća motivacija da idemo dalje i zato smo posvećeni putu proznalaženja novih mogućnosti za mobilne inovacije.

Ove godine smo uveli unaprijeđenja u svakom detalju i otvorili nova iskustva koja ovi uređaji omogućavaju. Uzbuđen sam što ću videti kako ljudi otkrivaju nove načine da rade više stvari koje vole na novim sklopivim telefonima

Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez otvorene saradnje sa našim partnerima i zajedničke želje da stalno uvodimo inovacije u mobilnoj kategoriji. Sarađujemo sa liderima u našoj industriji, poput kompanija Google, Microsoft i drugima, kako bismo proširili iskustva širom cijelog ekosistema sklopivih uređaja.

Nova definicija mogućeg na bilo kom mjestu

Prije tri godine su se Galaxy sklopivi telefoni mogli opisati jednom riječju: revolucionarni. Međutim, vrlo brzo je postalo jasno da se ovaj do tada neviđen, fleksibilni dizajn savršeno uklapa u moderan način života. Rezultat toga je da je ono što je bilo novina prije tri godine sada omiljeni izbor miliona korisnika.

Na našem Unpacked događaju 10. avgusta vidjećete da se uticaj inovacija ne odnosi samo na ono što tehnologija može. Odnosi se i na ono što vi možete. Još jednom smo inspiraciju pronašli u najvažnijem izvoru – korisnicima Galaxy uređaja – kako bismo pomjerili granice mogućeg.

Jedva čekam da vam pokažem potencijal naših novih Samsung Galaxy sklopivih telefona kao najsavršenijeg alata i za produktivnost i za sopstveno izražavanje. Sada možete da radite ono što niste mogli ni da zamislite, i to sve odjednom, na jednom uređaju.

Korisnici mogu pratiti Samsung Galaxy Unpacked događaj virtuelno putem Samsung YouTube kanala 10. avgusta 2022. na linku – https://www.youtube.com/c/Samsung

Spremite se da otvorite svoj svijet!

PROČITAJTE JOŠ: One UI Watch4.5 donosi poboljšano iskustvo korišćenja novijih modela Galaxy Watch satova

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

PARTNERI

Arhiva

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031