Advertisement

Select Page

Samsung navodno odlaže lansiranje Galaxy Fold-a do maja ili kasnije nakon problema sa ekranima

Samsung navodno odlaže lansiranje Galaxy Fold-a do maja ili kasnije nakon problema sa ekranima

Foto: Tom’s Guide


Samsung odlaže prodaju svog prvog sklopivog pametnog telefona, Galaxy Fold, kompanija je sada to i potvrdila, navodeći da će promijeniti dizajn telefona kako bi ojačala njegov ekran.

Iako kompanija nije precizirala kada će stići – to je neodređeno odlaganje – The Wall Street Journal je ranije objavio da Samsung neće objaviti Galaxy Fold do “najmanje sljedećeg mjeseca” zbog problema sa ekranima koje su testeri otkrili. Niz recenzenata pronašao je probleme sa ekranom.

Samsung je ranije saopštio da namjerava da “lično pregleda sve jedinice” i prvobitno je planirao da nastavi sa objavljivanjem Galaxy Fold-a u petak. Tokom vikenda, kompanija je odgodila lansiranje događaja u Kini i izgledalo je sve vjerovatnije da uređaj neće biti u prodaji u petak.

S obzirom na višestruke izvještaje o neuspjehu ekrana, neki zbog toga što su recenzenti pokušali da skinu zaštitni plastični sloj, Samsung Galaxy Fold odlaganje lansiranja izgleda kao najbolja opcija za kompaniju. Iako Samsung želi da bude prvi na tržištu sa telefonom koji se može sklopiti za $ 1,980, to su kritični hardverski problemi koje će kompanija morati u potpunosti istražiti.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei odlično posluje uprkos optužbama SAD-a

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up