Advertisement

Select Page

LG navodno obustavlja proizvodnju telefona u Koreji

LG navodno obustavlja proizvodnju telefona u Koreji

Foto: science & technology


LG Mobile-a, suparnik i zasijenjen rival Samsung Mobile-u, već duže vrijeme je na silaznoj putanji. Kao dio svojih napora da reformiše i optimizuje taj posao, LG sada navodno preuzima korak ukidanja proizvodnje pametnih telefona u svojoj rodnoj zemlji Koreji. Vijest dolazi od lokalne novinske agencije Yonhap.

LG-ova domaća proizvodnja je trenutno fokusirana na svoje vodeće uređaje, a Rojters je izvijestio da ona iznosi između desetine i petine ukupnog telefonskog izlaza kompanije LG. Mnogo je ponosa uloženo u stavljanje naljepnice “Made in Korea” na LG-jeve najbolje mobilne proizvode, tako da ova odluka neće biti donešena olako. Opet, s obzirom na neuspjeh kompanije LG Mobile da ostvari profit, očigledno je da je LG morao da preduzme mjere za smanjenje troškova. Podizanje cijena čini se nevjerovatnom strategijom za uspijeh u ovom trenutku, sa LG-om koji zaostaje za Android telefonima sa boljim kamerama, većim baterijama i boljim performansama.

Ovo je daleko od kraja mobilne divizije kompanije LG, ali to može biti početak kraja. LG nastavlja da zauzima privilegovan položaj kao treća opcija nakon Apple i Samsung telefona kod većine američkih operatera i uživa u lojalnom praćenju kod kuće u Koreji. Ali ako ne može proizvesti konkurentne uređaje, njegova nesposobnost da održi proizvodnju telefona kod kuće može se proširiti i na jeftinije pogone u inostranstvu. U ovom trenutku, samo serija odličnih novih telefona će vjerovatno zaustaviti sporo propadanje LG potrošačkog poslovanja.

POGLEDAJTE JOŠ: Samsung navodno odlaže lansiranje Galaxy Fold-a do maja ili kasnije nakon problema sa ekranima

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up