Advertisement

Select Page

Instagram predstavlja Threads, novu aplikaciju za razmjenu poruka

Instagram predstavlja Threads, novu aplikaciju za razmjenu poruka

Foto: Firstpost


Instagram danas predstavlja Threads, aplikaciju za razmjenu poruka dizajniranu da koriste samo vaši najbliži prijatelji. Postojanje aplikacije, koja je prvi put pomenuta u avgustu, prati je Instagram koji vam omogućava da brzo dijelite tekst, fotografije i video zapise sa spiskom vaših “bliskih prijatelja”. Takođe poziva na neprestano, pasivno dijeljenje svoje lokacije, statusa i drugih intimnih podataka, što izaziva brigu o privatnosti i tjera određene ljude da ponovo razmotre kako koriste listu bliskih prijatelja.

Threads imaju tri osnovne komponente. Prva je kamera, koja je podrazumijevani ekran kada otvorite aplikaciju. To je samo za pravljenje fotografija i video snimaka. Ovdje nema filtera. Aplikacija takođe nudi prilagodljive prečice za svoje bliske prijatelje, tako da ako aplikaciju prvenstveno koristite za slanje dvije ili tri osobe, možete da postavite njihovu sliku profila na donji dio ekrana kamere. Snimite fotografiju, dodirnite njihovu fotografiju i prevucite prstom prema gore da biste je poslali.

PROČITAJTE JOŠ: Microsoft uskoro objavljuje novi Windows 10X

Druga komponenta Threads-a je inbox, koji prati vaše direktne poruke na Instagramu, ali je ograničen na vaše bliske prijatelje. To znači da će to vjerovatno biti najkraći inbox u vašem životu – prosječni korisnik liste bliskih prijatelja na sebi ima između jedne i dvije desetine ljudi, kaže Robbi Stein, koji vodi razvoj proizvoda za Instagram-ovu aplikaciju za potrošače. To uključuje grupne četove, ali samo ako su svi koji su uključeni vaš bliski prijatelj.

Na kraju, tu je i statusni ekran, koji izgleda vjerovatno kao najsporniji aspekt Threads-a. To je moderno preuzimanje poruke koja se temelji na nekim prethodnim naporima Facebooka da se AOL-u vrati ažurirana verzija statusa poruke na društvenoj mreži. Da biste kreirali status, odaberete emoji i upišete nekoliko riječi ili izaberete među mnogim unaprijed popunjenim statusima koje je Instagram stvorio. Zatim kažete Instagramu koliko dugo treba da održi status vidljivim (od jednog do četiri sata).

Threads stiže u važno vrijeme za Instagram. Instagram ima dovoljno povjerenja u proizvod da bi ga mogao lansirati širom svijeta. Trenutno se pojavljuje na iOS-u i Androidu.

PROČITAJTE JOŠ: Od sada Andorid Auto dostupan i za Samsung telefone

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up