Advertisement

Select Page

Suosnivač Twitter-a, Evan Williams, povlači se iz odbora nakon 12 godina

Suosnivač Twitter-a, Evan Williams, povlači se iz odbora nakon 12 godina

Foto: Brad Barket/Getty Images for WIRED


Suosnivač Twitter-a Evan Wiliams, koji je trenutno izvršni direktor izdavačke platforme Medium, povlači se iz Twitter-ovog odbora, prema novoj prijavi u Komisiji za hartije od vrijednosti. Williams će zvanično otići krajem mjeseca.

“Prošlo je nevjerovatnih 13 godina, i ponosan sam na ono što je Twitter postigao tokom mog boravka u kompaniji”, rekao je Wiliams u saopštenju. “Nastaviću da navijam za tim dok fokusiram svoje vrijeme na druge projekte.”

Williams je 2007. godine osnovao Twitter u saradnji sa Jackom Dorseiem i Biz Stone-om, nakon što je društvena mreža izašla iz drugih projekata koje je grupa zajedno radila u podcasting kompaniji Odeo. U 2008, Williams je postao CEO Twitter-a, zamjenjujući Dorsey, a kasnije ga je 2010. zamijenio Dick Costolo (kojeg bi kasnije izbacio nitko drugi nego Dorsey). Uprkos backstabingu, Williams je od početka radio na Twitteru, ukupno 12 godina.

Ubrzo nakon što su se vijesti raširile, Williams je poslao tweet zahvaljujući svojim kolegama. “Hvala vam, @jack i @biz za pokretanje ove lude kompanije sa mnom nastavljajući da bude sve bolja i bolja. I mojim kolegama članovima odbora, novim i starim – nekim od najsmiješnih ljudi koje sam ikada upoznao – rekao je. „Veoma sam srećan što sam 12 godina radio na bazi @Twitter (od kada je bio u odboru). Veoma je zanimljivo, obrazovno – i ponekad izazovno. “

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up