Advertisement

Select Page

Intel očekuje da će se Apple prebaciti na ARM bazirane čipove u 2020. godini

Intel očekuje da će se Apple prebaciti na ARM bazirane čipove u 2020. godini

Foto: Ars Technica


Proizvodjač chipova(procesora) Intel navodno očekuje da će Apple preći na ARM-bazirane Mac čipove počevši od naredne godine.

Tako navodi Axios, koji kaže da su “developeri i zvaničnici Intela” rekli da očekuju da će se prvi Appleovi čipovi po narudžbi pojaviti 2020. godine. To podupire izvještaj Bloomberga ranije ove sedmice, koji je takođe tvrdio da će Apple odbaciti Intel u korist ARM baziranih čipova.

Za ovaj potez je rečeno da je dio napora kompanije Apple za Mac-ove, iPhone uređaje i iPad-ove koji rade i pokreću iste aplikacije; Apple će, kako se izvještava, omogućiti programerima da kreiraju jednu aplikaciju koja će pokrenuti iOS i MacOS kroz svoj takozvani ‘Marzipan’ projekat.

Prema Bloombergovim riječima, Apple će ove godine dozvoliti prelascima iPad aplikacija na MacOS, a 2020. planira da proširi SDK kako bi omogućio da iPhone aplikacije budu prenesene na isti način.

“Appleovi inženjeri su pronašli ovaj izazov jer su ekrani iPhonea mnogo manji od prikaza Mac računara”, navodi se u izveštaju.

Do 2021. godine, programeri će moći da spoje iPhone, iPad i Mac aplikacije u jednu aplikaciju ili ono što je poznato kao “single binary”, dozvoljavajući Apple App Store da služi aplikacije za sve svoje uređaje iz jedne prodavnice.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up