Select Page

Microsoft omogućava developerima Xbox Series S više memorije za poboljšanje grafičkih performansi

Microsoft omogućava developerima Xbox Series S više memorije za poboljšanje grafičkih performansi

Foto: UPSEC GAMING


Stvar koja bi mogla da riješi pritužbe programera igara na ograničenja u memoriji.

Microsoft daje programerima igara Xbox Series S više kontrole nad memorijom na konzoli. Programerima je nedavno pušten novi komplet za razvoj Xbox softvera koji oslobađa više memorije programerima za pristup igrama Xbox Series S i poboljšava performanse u određenim naslovima.

„Stotine dodatnih megabajta memorije sada su dostupne programerima Xbox Series S“, kaže Microsoftov tim za razvojne igre u video snimku sa detaljima o ažuriranjima. „Ovo daje programerima veću kontrolu nad memorijom, što može poboljšati performanse grafike u uslovima ograničene memorije.“

Xbox Series S

Xbox Series S po cijeni od 299 dolara lansiran je kao konzola sposobna za igranje igara u 1440p, pri brzini do 120 kadrova u sekundi, ali mnoge igre su dostigle samo 1080p i to bez veće brzine kadrova od moćnije Xbox Series X. Microsoftova veća i moćnija konzola Xbox Seroes X se isporučuje sa daleko više snage GPU-a, ali takođe ima 16 GB RAM-a, dok manji Xbox Series S ostaje na svega 10 GB. Tim prije što programeri moraju da rade sa oko 8 GB memorije na seriji S, iz razloga što Microsoft rezerviše oko 2 GB za zadatke OS.

Podcast Digital Foundri je detaljno opisao ta memorijska ograničenja, a programeri navodno osećaju nelagodnost oko optimizacije igara za Xbox Series S. Microsoftova poboljšanja, iako mala, mogla bi pomoći u smanjenju tog trenja oko razvoja igara za Xbox Series S.

Microsoft je takođe „riješio problem gdje su se grafičke virtuelne adrese dodjeljivale znatno sporije od ne-grafičkih virtuelnih adresa“, U prevodu, to znači da Xbox igre sada mogu bolje da iskoriste druga nedavna poboljšanja memorije koja je Microsoft dodao svojim Xbox alatima za programere.

Držimo palčeve za to da ćemo uskoro vidjeti neka poboljšanja performansi u igrama koje rade na Xbox Series S.

Izvor: The Verge

PROČITAJTE JOŠ: Došao je momenat kada sklopivi pametni telefoni postaju široko rasprostranjeni

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published.

PARTNERI

Arhiva

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031