Advertisement

Select Page

LG-ovi OLED televizori dobijaju podršku za Nvidia G-Sync

LG-ovi OLED televizori dobijaju podršku za Nvidia G-Sync

Foto: LG


LG dodaje podršku za G-Sync promjenjivu brzinu osvježavanja svojim C9 i E9 OLED televizorima 2019. godine. Iako modeli ne sadrže G-Sync hardver, LG je sarađivao sa Nvidijom kako bi svaki set bio sertifikovan testiranjem kompatibilnosti sa G-Sync kompanije Nvidia. Kada se spoje na računar sa Nvidia GPU-om, televizori bi trebali biti u mogućnosti da prikažu nesmetano promjenjivo osvježavanje do 120Hz.

LG-jevi televizori iz 2019. već podržavaju promjenjive brzine osvježavanja preko HDMI 2.1 i mogu se koristiti za Xbox One X. PC GPU-ovi još ne podržavaju HDMI 2.1, tako da to ranije nije bila opcija na ovim televizorima. No, Nvidia je nedavno otvorila svoj vlasnički G-Sync standard, otvarajući vrata kompatibilnosti sa mnogo širim spektrom panela koji su ranije podržavali samo AMD hardver.

„Uzbuđeni smo što pružamo G-Sync kompatibilnu podršku za LG-jeve OLED televizore 2019. i podršku za HDMI promjenjivu brzinu osvježavanja za naše GeForce RTX 20-bitne grafičke procesore“, kaže u najavi šef GeForce marketinga, Matt Vuebbling. To sugeriše da bi VRR preko HDMI-a (za razliku od DisplayPort-a, koji G-sync obično zahtijeva) mogao biti ograničen na Nvidijinu najnoviju RTX generaciju GPU-a.

Čak i ako je to slučaj, najava je primjetna jer odmah čini LG-ove OLED televizore najpraktičnijom i najprivlačnijom opcijom za sve koji žele da naprave igrački program za veliki ekran.

PROČITAJTE JOŠ: Apple će prvi put uživo prenositi svoj iPhone 11 događaj na YouTube

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up