Advertisement

Select Page

Isporuka telefona u najvećem padu tokom prvog tromjesečja 2020.

Isporuka telefona u najvećem padu tokom prvog tromjesečja 2020.

Foto: GSMArena


Quarterly Mobile Phone tragač, kompanije IDC, ističe da je zabilježen najveći godišnji pad ikada i iznosio je 11,7 procenata. Analitička kompanija Canalys sugeriše da je globalni pad tokom prvog tromjesečja iznosio 13% u odnosu na prethodnu godinu, dok Strategy Analytics analiza pokazuje pad od čak 17 procenata.

Uticaj COVID-19 pandemije na prodaju telefona je bio ogroman, a analitičari tržišta ističu da je globalna isporuka imala pad od nekoliko miliona tokom posljednjih mjeseci.

Strategy Analytics ističe da je Samsungovo globalno tržišno učešće stabilno na preko 21% i da južnokorejska kompanija ostaje vodeći smartfon brend. Samsung prate Huawei i Apple, ali su sva tri proizvođača imala pad prodaje tokom prvog tromjesečja. Kompanije, koje su imale rast ili ravan period, su Xiaomi i Vivo, a sve zahvaljujući snažnoj prodaji na tržištu Indije.

Viši analitičar kompanije Canalys ističe da većina proizvođača telefona očekuje da će drugo tromjesečje predstavljati vrhunac udara koji je izazvala pandemija koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ: Novi DisplayPort omogućava 16K video preko USB-C

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up