Select Page

5G bazne stanice mogu biti napadnute širom SAD-a ovog vikenda

5G bazne stanice mogu biti napadnute širom SAD-a ovog vikenda

Foto: The Verge


Za vikend je planiran protest protiv 5G, NATE: Udruženje izvođača komunikacijske infrastrukture, upozorilo je u četvrtak. Globalni dan protesta protiv 5G mogao bi dovesti do napada na bazne stanice.

“NATE je kao organizacija dobila informacije preko zvaničnih kanala da se ove subote u cijeloj zemlji planiraju aktivnosti 5G Globalnog protesta”, izjavljuje NATE. “NATE podsjeća kompanije, naše članice i njihove zaposlene da ostanu na sigurnom”

NATE, neprofitno trgovinsko udruženje, predstavlja kompanije u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Kini, Singapuru, Španiji, Bahamima, Portoriku, Gani, Izraelu, Jamajci, Nigeriji, Saudijskoj Arabiji i Trinidadu.

Tod Schlekewai, izvršni direktor NATE-a, izjavio je za Light Reading da je čuo glasine o 5G protestnom danu od operatera i kompanija koje se bave ugradnjom baznih stanica.

Facebook, YouTube i Twitter su se obavezali da će ukloniti dezinformacije vezane za štetnosti 5G-a. Operateri iz Velike Britanije takođe su tražili od ljudi da prestanu da pale mobilne tornjeve.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei 5G oprema mogla bi biti uklonjena iz Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u izvještaju

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up