Select Page

Vivo najavljuje vodeću seriju X50 sa kamerom u gimbal stilu

Vivo najavljuje vodeću seriju X50 sa kamerom u gimbal stilu

Foto: GSMArena.com


Vivo je zvanično najavio svoju prvu vodeću seriju telefona za 2020. godinu, X50. Kao što je prethodno najavljivano, ključna karakteristika je sistem stabilizacije primarne kamere u teškim uslovima. Prvo se pojavio na Vivo-ovom koncept telefonu Apex 2020, ali kompanija nije bila u mogućnosti da to lično prikaže zbog pandemije COVID-19; sada će se isporučivati na komercijalnim uređajima.

Najveći model je X50 Pro+, koristi Samsung-ov novi 50-megapikselni 1 / 1,3-inčni ISOCELL GN1 senzor za primarnu kameru. Gimbalni sistem koristi “radar” koji prikazuje kretanje sočiva i stanje kada će snimak biti stabilan. X50 Pro+ i X50 Pro takođe uključuju periskopske telefoto kamere.

Vivo još nije objavio pune specifikacije za telefone, ali X50 Pro+ posjeduje Snapdragon 865 procesor sa potrebnim X55 5G modemom. Ekran podržava brzinu osvježavanja od 120Hz i HDR10+. Vivo naglašava da je obični X50 najtanji 5G telefon ikad debljine samo 7,49 mm.

PROČITAJTE JOŠ: Samsung predstavlja Odyssey G7 gejming monitor sa najzakrivljenijim ekranom do sada i najboljim performansama u klasi

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up