Select Page

Honda na udaru hakera, u nekim pogonima pauzirana proizvodnja u SAD-u

Honda na udaru hakera, u nekim pogonima pauzirana proizvodnja u SAD-u

Foto: Futurism


Dok je Honda nastavila da povećava proizvodnju nakon dužeg pauziranja radi suzbijanja širenja koronavirusa, japanski proizvođač automobila u ponedjeljak se suočio sa novim neuspjehom.

Bloomberg je prvi objavio da je proizvođač automobila bio hakerskog napada, zbog čega je Honda zaustavila proizvodnju u raznim postrojenjima širom svijeta. Portparol Honde je potvrdio sajber napad na Roadshow i izjavio da je napad “uticao na proizvodne operacije u nekim američkim pogonima.” Portparol je dodao: “Ne postoje trenutni dokazi o gubitku ličnih podataka.” Proizvodnja je ponovo pokrenuta u svim fabrikama, osim u objektima iz Ohaja.

Prema riječima portparola, Honda i dalje radi na ponovnom pokretanju proizvodnje u svojim fabrikama i motornim pogonima u državama širom svijeta.

Što se tiče napada koji se desio, Honda nije ponudila detaljne informacije. TechCrunch je izvijestio da se radi o enkriptovanom napadu, što znači da će šifrovati Hondine podatke i tražiti plaćanje prije nego što se dešifruju. Bloomberg je izvijestio da je problem uticao na sistem inspekcije automobila. Sistem provjerava oštećenja prije nego što se automobili isporuče prodavcima, a fabrike nisu mogle da registruju informacije o vozilu.

PROČITAJTE JOŠ: Microsoft otpušta novinare da bi ih zamijenio sa vještačkom intelegencijom

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up