Select Page

Vivo lansirao novu generaciju telefona na preklop – X Fold+

Vivo lansirao novu generaciju telefona na preklop – X Fold+

Foto: vivo

U poređenju sa prethodnim modelom, novi pametni telefon X Fold+ ima 4nm čipset, brže punjenje i pametniji sistem kamera izrađen u saradnji sa kompanijom ZEISS

Podgorica, 29. septembar 2022. – vivo je zvanično predstavio novu verziju  X Fold serije telefona na preklop – X Fold+. Model koji je namenjen samo kineskom tržištu, prati dizajnerska rješenja svog prethodnika, i u njegovoj izradi takođe je korišten aluminijum koji se inače koristi u izradi aviona. Ovaj model posjeduje mobilnu platformu Qualcomm Snapdragon 8+, prilagođeni sigurnosni čip, jaču bateriju te nezaboravno iskustvo kamere. Pored postojećih plavih i sivih boja, X Fold+ će biti dostupan i u prepoznatljivoj Oriental Red boji.

Poboljšane pametne funkcije i brže punjenje

Nadovezujući se na prethodnu generaciju, X Fold+ sada donosi Qualcomm Snapdragon 8+ mobilnu platformu, u kombinaciji sa vivo prilagođenim čipom za povećanu bezbjednost mobilnih uređaja. Čipset ima 4-nanometarski procesor, sa poboljšanim performansama i manjom potrošnjom energije. Kada je riječ o trajanju baterije, vivo je povećao kapacitet baterije X Fold+ na 4730mAh, bez povećanja veličine i težine uređaja, što produžava ukupni vjek baterije za preko 20%, prema laboratorijskim testovima koje je sprovela kompanija vivo.

Pored veće baterije, X Fold+ se sada puni brže u poređenju sa prethodnim modelom, jer ima 80W žičani i 50W bežični vivo FlashCharge punjač, baš kao i trenutno vodeći evropski model, vivo X80 Pro. Koristeći žičane punjače, baterija se puni od 1% do 70% kapaciteta baterije za samo 18 minuta, a 100% dostiže za samo 35 minuta. Bežična vivo FlashCharge bežična tehnologija omogućava punjenje baterije od skoro praznog do potpunog punjenja za samo 53 minuta.

Pored toga, X Fold+ dolazi sa ekskluzivnim punjačem od galijum nitrida sa dvostrukim USB-C ulazom, koji omogućava punjenje više uređaja, za laku i praktičnu upotrebu u različitim situacijama i prilikama.

Foto: vivo X Fold+

120Hz ekran, iznutra i spolja

X Fold+ obezbjeđuje poboljšano iskustvo pri korišćenju ekrana, kako iznutra tako i spolja nudeći brzinu osvježavanja od 120 Hz. Unutrašnji ekran od 8 inča, sa rezolucijom od 2160×1916, sa ovim unaprjeđenjem omogućava neometano vizuelno iskustvo pri prelasku sa unutrašnjeg na spoljašnji ekran, kao i besprijekoran odgovor kada korisnici upotrebljavaju više aplikacija, igara ili ukoliko reprodukuju video snimke sa velikom brzinom kadrova.

Vredi napomenuti da je vivo X Fold+ opremljen 3D ultrazvučnim čitačima otiska prsta na unutrašnjem i spoljašnjem ekranu koji imaju veću brzinu otključavanja, istovremeno omogućavajući veću bezbjednost kao i bolje opšte korisničko iskustvo, bez obzira na uslove okoline.

Na kraju, ali ne manje bitno, veliki unutrašnji ekran nudi poboljšano iskustvo gledanja na podijeljenom ekranu za veću efikasnost. To znači da korisnici mogu da otvore do dva prozora u prvom planu i podržavaju četiri otvorene aplikacije istovremeno sa dvostrukim prozorima na podijeljenom ekranu i do 12 prozora u pozadini. Povrh toga, vivo X Fold+ takođe, podržava takozvani “Speaker Mode”,gdje donji dio ekrana može da prikazuje beleške, a gornji PowerPoint prezentaciju, tako da korisnici mogu bežično da prebace sadržaj prezentacije na veći ekran.

Vrhunske fotografije u partnerstvu sa kompanijom ZEISS

Zahvaljujući strateškom partnerstvu sa kompanijom ZEISS, kada je u pitanju obrada fotografije, vivo X Fold+ donosi nove senzore kamere. To uključuje optimizaciju trenutnih optičkih tehnologija, posebno kada je u pitanju unaprjeđenja veličina sočiva sa prepoznatljivim ZEISS T* premazom koji smanjuje odsjaj i poboljšava prenos vidljive svjetlosti, čime se obezbjeđuje poboljšan kvalitet slike i preciznost reprodukcije boja. Optički sistem sada uključuje konfiguraciju sa četiri kamere, uz periskopsku kameru sa 5k optičkim i 60k digitalnim zumom, sa optičkom stabilizacijom slike.

X Fold+ podržava  opciju snimanja na unutrašnjem i spoljašnjem ekranu, tako da korisnici mogu da snimaju selfije koristeći glavnu kameru, koja nudi bolju rezoluciju, osjetljivost na svjetlost i šire vidno polje, čineći selfije još privlačnijim.

Uravnotežen dizajn i nova Oriental Red nijansa boje

X Fold+ prati dizajn svog prethodnika i on uključuje kvadratne i kružne oblike, što ga čini veoma prepoznatljivim uređajem u ovoj kategoriji proizvoda.

Pored osvježene plave i sive boje, X Fold+ dostupan je i u posebnoj i prepoznatljivoj nijansi crvene. vivo je tokom prezentacije istakao da će se ovaj model prodavati isključivo na kineskom tržištu.

PROČITAJTE JOŠ: Nova dimenzija u mobilnoj fotografiji: vivo X80 Pro lansiran na tržište Crne Gore

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031