Advertisement

Select Page

Valve više neće podržavati SteamVR na macOS-u

Valve više neće podržavati SteamVR na macOS-u

Foto: Neowin


U neočekivanom preokretu, Valve je najavio da ukida podršku SteamVR za macOS. Apple Insider objavio je na svojoj veb stranici kratku objavu, navodeći da je “SteamVR okončao podršku [macOS] da bi se naš tim mogao fokusirati na Windows i Linux.” Legacy verzije će i dalje biti dostupne, tako da programeri mogu još uvijek da kodiraju VR iskustva koja rade na Apple hardveru.

SteamVR je prvi put došao u Apple-ov operativni sistem pokretanjem macOS High Sierra 2017. godine. OS je omogućio upotrebu eksternog GPU-a (eGPU) preko Thunderbolta 3, što bi moglo pružiti dodatnu procesorsku snagu potrebnu za pokretanje vrhunskih VR aplikacija. Valve nije naveo eksplicitne razloge za otkazivanje podrške, ali igranje decenijama nije bilo Mac-ovo oružije sa kojim se mogao pohvaliti, pa je nedostatak interesovanja od strane programera i korisnika presudio.

Bilo je nekoliko naznaka da je kraj blizu. Valve-ove VR naočare, Index, ne podržavaju macOS, a Apple je čak sa nekoliko veb stranica uklonio fotografije na kojima su VR gadgeti. U međuvremenu, glasine se nastavljaju da Apple razvija sopstvene VR i AR naočare. Budućnost VR-a na macOS-u nije jasna. Apple bi mogao preokrenuti stvari sa vlastitim VR-om, mada nema garancije da će kompanijski AR / VR projekti doći do uspjeha.

PROČITAJTE JOŠ: Isporuka telefona u najvećem padu tokom prvog tromjesečja 2020.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up