Select Page

Intel potvrdio da radi na malenom modularnom računaru za igre

Intel potvrdio da radi na malenom modularnom računaru za igre

Foto: PCGamesN


Kada je Intel sproveo kratkotrajni eksperiment koji je stavio AMD grafiku u Intelov procesor, to je dovelo do jednog od najsitnijih sposobnih računara specijalizovanih za igre ikada napravljenih: Hades Canyon NUC, zvanog NUC 8. To nije računar koji niste mogli zaista smisleno nadograditi. Tu je i nasljednik NUC 9 Ektreme „Ghost Canyon“ – omogućavajući vam da zamijenite CPU, GPU, memoriju, skladište i portove uz minimalni napor.

Sinoć je Intel predstavio “Ghost Canyon” na CES 2020 u Las Vegasu, potvrdivši curenje informacija o kojima se mjesecima govorilo. Zvizdači su rekli da će ovaj računar biti zapremine samo 5 litara, praktično malen koliko i gaming konzola, a to je i Intel potvrdio sinoć, kao i mogućnost zamjenjivanja tih „Compute Element“ CPU kertridža.


Intel još uvijek ne otkriva sve, jedini zvanični detalji su ono što vidite na slici gore – ali kompanija kaže da će podržavati do Intelove H-serije (moćan laptop računar, ali ne i desktop) Core i9 procesore. Tradicionalno, Intel prodaje svoje NUC računare kao sisteme gdje trebate da obezbijedite sopstvenu memoriju, skladište i operativni sistem, tako da je moguće da partneri dodaju te djelove (možda i grafičku karticu) umjesto vas.

PROČITAJTE JOŠ: Predstavljeni Galaxy S10 Lite i Note10 Lite

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up