Select Page

Nenajavljena NVIDIA RTX 3050 TI GPU pojavila se na Asusovom sajtu

Nenajavljena NVIDIA RTX 3050 TI GPU pojavila se na Asusovom sajtu
Foto: TheVerge


Nvidia se priprema za lansiranje novog RTX 3050 Ti GPU-a, prema izvještaju proizvođača Asus. VideoCardz izvještava da je Asus objavio ažurirane specifikacije za svoj najnoviji TUF Dash F15 laptop za igre, a pominje se i neobjavljena Nvidia GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU.

Nvidia bi mogla da pokrene četvrti GPU za prenosne računare serije 30 kako bi se pridružila postojećim karticama RTX 3060, RTX 3070 i RTX 3080. Na Asusovoj veb stranici se spominje da kartica ima 4 GB memorije, ali kompanija nije uvrstila nikakve detalje o taktovima itd. Govori se da je RTX 3050 Ti opcija početnog nivoa, sa 128-bitnom memorijskom magistralom i 60W TGP-a.

Nvidijino lansiranje RTX 30-Series prenosnih grafičkih procesora takođe je bilo malo zbunjujuće. Nvidia više ne dodaje oznake „Max-Q“ slabijim, energetski efikasnijim varijantama svojih GPU-ova za prenosni računar, i teže je reći tačno koji GPU dobijate. Nvidia je počela da zahtijeva od proizvođača prenosnih računara da budu transparentniji u vezi sa specifikacijama serije RTX 30.

PROČITAJTE JOŠ: Ekrani svuda, ekrani za sve – Samsung predstavio nove audiovizuelne uređaje za 2021. godinu

Izvor: TheVerge

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up