Select Page

FIFA 23: EA nam donosi novi anti-cheat sistem u igri

FIFA 23: EA nam donosi novi anti-cheat sistem u igri

Foto: FIFA 2023

Tim za bezbjednost igara i zaštitu od prevare kompanije Electronic Arts najavio je lansiranje EA Anti-Cheat (EAAC) sistema koji će stići sa FIFA 23 za PC za nekoliko nedjelja. Izdavač je takođe ažurirao svoju zvaničnu objavu na blogu kako bi podijelio detalje o novom sistemu protiv varanja. U postu na blogu, kompanija je objasnila EAAC kao „rješenje protiv varanja i neovlašćenja u režimu jezgra“ koje je razvila EA.
FIFA 23 će uvesti unakrsnu igru na više platformi kao što su PC, Xbox i PlayStation po prvi put u istoriji franšize. EA je primijetila da sistem protiv varanja neće samo zaštititi PC igrače od varalica, već će takođe zaštititi igrače na konzolama (koji se poklapaju sa PC protivnicima) od varalica koje rade na PC platformama.


Važnost EAAC-a


Izdavač igre je takođe objasnio da je nekoliko programera PC varalica sada prešlo u jezgro, što ovu zaštitu u režimu jezgra čini ključnom za „obezbjeđivanje poštene igre i suočavanje sa programerima koji varaju na računaru“. Štaviše, EA bi mogla da uvede EAAC u čitav svoj portfolio za više igrača jer kompanija nije u potpunosti zadovoljna rešenjima protiv varanja trećih strana. Smatra se da sistemi trećih strana ne dozvoljavaju primjenu dodatnih kontrola privatnosti i prilagođavanja koja mogu pomoći da protokol protiv varanja ponudi više tačnosti i granularnosti.EAAC: Kako će to uticati na igrače


EA je primijetila da će EAAC biti omogućen samo kada su pokrenute igre koje zahtijevaju sisteme protiv varanja. Štaviše, ova tehnologija takođe tvrdi da prikuplja ograničene informacije koje isključuju – istoriju pregledanja korisnika, aplikacije koje nisu povezane sa EA igrama ili bilo šta što nije direktno povezano sa zaštitom od varanja.

Kompanija je takođe obećala da će novi sistem protiv varanja imati “zanemarljiv uticaj” na igru kada se koristi. EAAC će takođe biti automatski obrisan iz sistema kada se uklone sve igre kojima je potrebno rešenje protiv varanja. Korisnici takođe mogu ručno da izbrišu EAAC, ali njegovo uklanjanje će sprečiti pokretanje svih igara koje ga zahtijevaju.

Izvor: Gadgetsnow

PROČITAJTE JOŠ: TESTIRALI SMO: Samsung Galaxy Z Fold4 5G i Z Flip4 5G

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930