Advertisement

Select Page

Nintendov Switch nastavlja sa dobrom prodajom

Nintendov Switch nastavlja sa dobrom prodajom

Foto: Variety


Nintendo je prodao 36,87 miliona Switch konzola nakon dodatnih 2,13 miliona jedinica prodatih u kvartalu april-jun, što je 13 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Operativni profit tokom tromjesečnog perioda smanjen je za 10,2 procenta za godinu na 27,4 milijarde jena (252 miliona dolara), dok je prihod povećan za 2,4 odsto, na 172 milijarde jena (1,58 milijardi dolara).

Nintendo ima razloga da bude optimističan u pogledu prodaje hardvera Switch tokom narednih nekoliko mjeseci. U avgustu se pojavljuje model sa dužim trajanjem baterije, dok u septembru kompanija lansira Switch Lite, značajno jeftiniju verziju.

Switch Lite će biti važan uređaj za Nintendo. Kompanija je u prethodnom kvartalu isporučila samo 200.000 jedinica 3DS-a, a ukupan dosadašnji broj bio je 75,28 miliona.

Nintendove velike igre za prazničku sezonu uključuju Pokemon Sword and Shield, Luigi’s Mansion 3 ​​i rimejk Legend of Zelda. Ako kompanija može da dostigne svoj tempo prodaje od druge polovine prošle godine, Switch će kraj 2019. prodati više jedinica od SNES-a, jedne od najomiljenijih Nintendovih konzola svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ: Samsung riješio problem sa Galaxy Fold-om, objava u septembru

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up