Advertisement

Select Page

Facebook algoritmi otvorenog koda za otkrivanje eksploatacije djece i terorizma

Facebook algoritmi otvorenog koda za otkrivanje eksploatacije djece i terorizma

Foto: samaa.tv


Facebook će objaviti dva algoritma otvorenog koda koje koristi za identifikaciju seksualne eksploatacije djece, terorističke propagande i online nasilja, saopštila je danas kompanija. PDK i TMK + PDKF, par tehnologija koje datoteke čuvaju kao digitalne heševe i upoređuju ih sa poznatim primjerima štetnog sadržaja, objavljeni su na Github-u, objavio je Facebook u postu na blogu.

Facebook je izjavio da se nada da će i druge tehnološke kompanije, neprofitne organizacije i individualni programeri iskoristiti tehnologiju da bi identifikovali štetni sadržaj i dodali je u zajedničke baze podataka. To pomaže platformama da brže uklone sadržaj.

“Za one koji već koriste sopstvenu ili drugu tehnologiju podudaranja sadržaja, ove tehnologije su još jedan sloj odbrane i omogućavaju sistemima za razmenu hešha da razgovaraju jedni sa drugima, što ih čini mnogo moćnijima”, objavila je kompanija u postu na blogu.

Ove godine platforme su bile pod sve većim pritiskom da uklone štetni sadržaj. Nakon pucnjave u Christchurcu, Australija je prijetila da će korisnike kazniti ogromnim kaznama i zatvorskom kaznom ako brzo ne uklone video zapise o napadu. U maju, Facebook se pridružio drugim velikim tehnološkim platformama u potpisivanju platforme pod nazivom Christchurch, što je obećanje da će posvetiti više resursa uklanjanju štetnog sadržaja i boljoj saradnji sa drugim kompanijama.

Potez Facebooka takođe dolazi u vrijeme kada se sve više videa o eksploataciji djece objavljuje na mreži, objavila je kompanija u postu na blogu.

„U samo godinu dana vidjeli smo 541% porast broja video snimaka o seksualnom zlostavljanju djece koje je tehnološka industrija prijavila CyberTipline-u“, izjavio je John Clark, predsjednik i izvršni direktor Nacionalnog centra za nestalu i eksploatiranu djecu (NCMEC). „Uvjereni smo da će Facebook velikodušni doprinos ove open-source tehnologije na kraju dovesti do identifikacije i spasavanja više žrtava seksualnog zlostavljanja djece.“

PROČITAJTE JOŠ: Facebook još uvijek ima veliki problem sa sajber-kriminal grupama

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up