Advertisement

Select Page

DirecTV je izgubio približno trista hiljada pretplatnika

DirecTV je izgubio približno trista hiljada pretplatnika

AT&T je u srijedu šokirao investitore vijestima da je u jednom tromjesečju izgubila više od 267.000 DirectTV Now neto pretplatnika, ali generalni direktor Randall Stephenson je rekao da je to za očekivati.

Gubitak dolazi od AT & T-ovog plana za postepeno ukidanje promotivnih cijena pretplate za pretplatnike DirectTV-a – što znači da su ti planovi u iznosu od $ 10 mjesečno bili poništeni. Stephenson je rekao investitorima da je dio odluke da se oslobode promotivnih planova pokušaj da se “fokusiraju na profitabilnost i smanjene promocije”, dodajući da je fokusiranje na eliminisanje zapanjujućeg duga kompanije – dugoročnog duga od 166,25 milijardi dolara – najvažniji sljedeći korak. DirectTV sada je imao oko 500.000 pretplatnika na promotivnim planovima, koje je Stephenson potvrdio ili su potpuno nestali ili su se “pojačali” prema planu pune cijene.

“Prošla je godina učenja onoga što tržište traži”, rekao je Stephenson o DirecTV sada. “Dok smo sazrijevali, gledali smo segment kupaca na niskom nivou koristeći promotivne cijene, koje se nisu bavile proizvodom. Rekli smo vam u novembru da je bilo 500.000 sa promotivnim cijenama, i počeli smo da dozvoljavamo tim klijentima da se povuku. Sada imamo bazu kupaca na strimingu koji raste i veoma je angažovan. Mi zapravo volimo gdje se nalazimo u smislu načina na koji koristimo streaming proizvoda. ”

AT&T je prvi put nabavio DirecTV u julu 2015. za 67,1 milijardi dolara. Analitičari smatraju da je akvizicija upitna, a serija kontinuiranih pretplatničkih gubitaka unutar AT & T-ove televizijske divizije nazvana je “uznemirujućim trendom” analitičara 2017. AT&T je pokrenuo DirecTV Now u novembru 2016. godine.

Iako DirecTV sada nije uspjeh koji je AT&T očekivao, kompanija se i dalje jako kladi na streaming i zabavu. Priprema se za lansiranje samostalnog streaming servisa, koji će se prvenstveno oslanjati na sadržaj iz Turner Media mreža, HBO i WarnerMedia filmova. Warner Bros, filmska divizija AT & T-a, imala je jednu od svojih najboljih četvrtina, prema Stephenson-u, s filmovima poput Aquaman koji prelaze granicu od milijardu dolara, a A Star is born je u izboru osam nominacija za Oskara.

Usluga strimovanja će biti predstavljena krajem ove godine, a takmičiće se sa samostalnim streaming servisima iz Disney-ja i Apple-a. Streaming usluga kompanije WarnerMedia će ponuditi tri različita plana za pretplatnike koji će objediniti sadržaj iz brojnih zabavnih divizija AT&T-a.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up