Advertisement

Select Page

Supernatural se završava sa 15-om sezonom

Supernatural se završava sa 15-om sezonom

Foto: Nerds and Beyond


Natprirodna serija CW-a Supernatural završava se 15. sezonom. Serija prati braću Sam (Jared Padalecki) i Deana (Jensen Ackles) Winchester dok prate stope svog oca u “porodičnom biznisu” – lovom natprirodnih čudovišta. Otkako je premijerno predstavljena 2005. godine, serija je osvojila mnoge fanove.

CW je pripremio seriju za 15. sezonu u januaru. U video poruci na Twitteru, Padalecki, Ackles i ko-zvezda Misha Collins (koja igra anđela Castiela) objavila je da će se serija okončati predstojećom sezonom i zahvalio se fanovima koji su gledali tokom godina. “Željeli smo da čujete od nas, iako smo uzbuđeni oko sljedeće sezone”, rekao je Padalecki, “to će biti finale.”

Kreator Eric Kripke prvobitno je zamislio da će serija trajati pet sezona. Supernatural nije jedina dugogodišnja CW serija koja se završava ove godine – ranije ovog mjeseca, otkriveno je da će se Arrow završiti nakon osme sezone ove godine. Ta emisija, bazirana na super herojskom stripu Green Arrow, pokrenula je robusnu franšizu , koja je prikazivala emisije kao što su The Flash, Supergirl i Legends of Tomorrow, kao i predstojeću Batwoman serija.

Međutim, za razliku od Arrow-a, CW nikada nije uspela da pretvori Supernatural u dužu, kontinuiranu franšizu. Tokom godina, uvedeno je nekoliko novih likova u pokušaju da stvori backdoor pilote za potencijalne spinoff show-ove, kao što su Ghostfacers (oko dva lika koji love za duhove), Supernatural: Bloodlines (serija postavljena u Chicagu), Vaivard Sisters ( natprirodna serija koja je vođena ženama), i zapadna serija o Samuelu Coltu, fantastičnoj verziji stvoritelja oružija.

Serija je počela 2005. godine kao franšiza čudovišta sedmice, prateći braću dok oni rade kako bi osvetili smrt svoje majke decenijama ranije – lovom čudovišta. Tokom sljedećih sezona, ova dva putuju po Sjedinjenim Državama u Chevy Impali iz 1967. godine, tražeći natprirodna stvorenja i nalazeći se usred većeg rata između dobra i zla.

POGLEDAJTE JOŠ: Samsung je saopštio da će novi Galaxy A90 imati “Notchless Infinity ekran”

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up