Select Page

Sajam automobila u Ženevi 2021. je zvanično otkazan

Sajam automobila u Ženevi 2021. je zvanično otkazan

Foto: Road & Truck


Sajam automobila u Ženevi 2021. otkazan je zbog „finansijskih posljedica“, ali i zbog zabrinutosti zbog tempa pandemije COVID-19. Fondacija koja stoji iza izložbe objavila je u ponedjeljak da je „većina“ izlagača nedavno rekla da „vjerovatno neće učestvovati u izdanju 2021. godine i da bi radije sačekali sljedeći sajam 2022. godine“.

Sajam automobila u Ženevi bio je prvi veliki automobilski događaj koji je otkazan van Kine početkom ove godine, a organizatori su otkazali datume oko dvije nedjelje prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija zvanično proglasila izbijanje pandemije COVID-19. Sajam je tokom 2019. godine privukao više od 600.000 posjetilaca.

Komitet i Savjet Fondacije „Salon International de l’Automobile“, koji predstavlja sajam, tražili su od lokalnih vlasti finansijske olakšice u mjesecima od otkazivanja. Ženevski kanton ponudio je zajam od 16,8 miliona švajcarskih franaka (oko 15 miliona eura). Ali fondacija nije bila zadovoljna uslovima zajma – uključujući da se sajam održi 2021. – i odbila je. Fondacija sada pokušava prodati prava na sajmu automobila u Ženevi Palekpo SA, grupi koja je vlasnik i upravlja kongresnim centrom koji je domaćin događaja.

PROČITAJTE JOŠ: Samsung je zvanično predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svijetu: Odyssey G9

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up