Select Page

WhatsApp se sada može zaključati pomoću Face ID ili Touch ID

WhatsApp se sada može zaključati pomoću Face ID ili Touch ID

Foto: Amelia Holowaty Krales


Pristup aplikaciji WhatsApp iOS sada može biti zaštićen pomoću biometrijske sigurnosti vašeg telefona. U zavisnosti od vašeg iPhone modela, dobićete opciju da koristite ili Face ID ili Touch ID. Funkcija, koju je prvi put primijetio 9to5Mac, dostupna je sa verzijom WhatsApp verzije 2.19.20 i može biti omogućena iz menija Privatnost aplikacije u okviru Podešavanja naloga.

Foto: Jon Porter

Novi sloj biometrijske bezbjednosti treba da zaštiti sadržaj vaših poruka čak i ako je sam telefon već otključan. Međutim, trebalo bi da budete oprezni sa podešavanjima obaveštenja ako odlučite da obezbijedite svoju aplikaciju, posebno pop-up poruke. Ako ste ih uključili, moći ćete da vidite i odgovarate na poruke bez potrebe da otključate aplikaciju. Takođe ćete biti u mogućnosti da odgovorite na bilo koje WhatsApp pozive bez potrebe da prvo otključate aplikaciju.

U ovom trenutku, ova funkcija je zvanično dostupna u okviru iOS verzije aplikacije, ali nedavno testiranje koje je VABetaInfo primijetio prošlog mjeseca govori da je i Android verzija na putu.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up