Select Page

Apple Watch i dalje dominira, Samsung i Fitbit učetvorostručili pošiljke

Apple Watch i dalje dominira, Samsung i Fitbit učetvorostručili pošiljke

Foto: Vjeran Pavic / The Verge


Samsung i Fitbit su učetvorostručili broj pametnih satova isporučenih u prazničnom kvartalu 2018. godine u odnosu na isti period prethodne godine, navodi se u novom izvještaju iz Strategy Analytics. Rast je uzrokovao pad Appleovog udjela na smartvatch tržištu za više od 15 posto u istom periodu, čak i ako i dalje dominira kontrolom više od polovice tržišta. Brojke predstavljaju zdravu sliku za globalno tržište smartvatch-a, koje je ukupno poraslo za 56 odsto godišnje, prema analitičkim brojevima.

Uprkos Appleovom padu tržišnog udjela, on još uvijek prodaje više pametnih satova nego ikada prije. Appleove pošiljke porasle su za 1,4 miliona jedinica u odnosu na isti kvartal prethodne godine, za ukupno 9,2 miliona jedinica isporučenih u četvrtom kvartalu 2018. godine, prema podacima iz Analytics strategy. Samsung je postao drugi najveći proizvođač sa 2,4 miliona isporučenih jedinica (u poređenju sa 0,6 miliona u istom kvartalu 2017. godine), dok je Fitbit povećao isporuke sa 0,5 miliona na 2,3 miliona.

Prošlogodišnja Apple Watch serija 4 poboljšala je Appleovu nosivu formulu da bi konačno isporučio svoju prvobitnu viziju. U međuvremenu, Fitbit je izdao Versu, jeftiniji smartwatch druge generacije.

Sa povećanjem prodaje, čini se da je jedini gubitnik Google prema izvještaju Analytics strategy-ja. Iako ne proizvodi sopstvene pametne satove, kompanijin Wear OS bi trebalo da bude nosivi softver za Android. Međutim, svi najpopularniji smartwatch brendovi se i dalje drže sopstvenog softvera. U toku su glasine da će Google jednog dana moći da proizvede takozvani “Pixel Watch” pametni sat.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up