Advertisement

Select Page

Ricoh predstavio Theta Z1 360 kameru od 999 dolara

Ricoh predstavio Theta Z1 360 kameru od 999 dolara

Ricoh je najavio novi Theta koji je model najvišeg ranga i to u liniji kamera od 360 stepeni. Theta Z1 bi trebalo da označi veliki korak u kvalitetu slike sa 1-inčnim senzorima sa dvostrukim pozadinskim osvjetljenjem, RAW mogućnostima snimanja i objektivima sa promjenljivim otvorom blende. Ona proizvodi 23-megapikselne slike koje se mogu snimati na f / 2.1, f / 3.5 i f / 5.6, što će zajedno sa mnogo većim senzorima vjerovatno omogućiti da svestranija kamera bude u različitim situacijama.

Po dizajnu, nije se mnogo toga promijenilo u odnosu na prethodni model, Theta V. 2017. Z1 ima veća sočiva unutar nešto debljeg okvira, kao što bi se i očekivalo, i sada postoji monohromatski OLED ekran koji pruža osnovne informacije.

S tim da je cijena 999 dolara teško je znati za koga je ova kamera. Snimanje na 360 stepeni je još uvijek u nastajanju, a nismo sigurni da postoji tržište za proizvod u ovoj vrsti “prosumer” cijene – Theta V je već smatran skupim kada je lansiran na 429 dolara, dok je Theta SC 2016 sada prodaje za samo $ 199.

Kontraargument je da bi ovo moglo biti neka vrsta Sony RX100 za kamere od 360 stepeni, što ljudima daje najbolje moguće performanse u mainstream formi. U svakom slučaju, Ricoh će krenuti sa Z1 u prodaju sljedećeg mjeseca.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up