Select Page

ZTE-ov prvi 5G telefon je Axon 10 Pro 5G

ZTE-ov prvi 5G telefon je Axon 10 Pro 5G

Foto: ZTE Corporation


Na MWC 2019, 5G telefoni počinju da prave svoj prvi nastup u stvarnom životu, a ZTE je najnovija kompanija koja je bacila svoj šešir u ring sa najavom Axon 10 Pro 5G, koji će biti predstavljen krajem ove godine u Kini i Evropi .

Na stranu nova generacija mreže, Axon 10 Pro 5G izgleda kao prilično lijepa nadogradnja na prošlogodišnju Axon 9 Pro: obrva veličine koja je na iPhone X-u, senzor otiska prsta je pomjeran sa zadnje na senzor u ekranu, a dvostruke kamere su nadograđene na sistem sa tri kamere (sa objektivima širokog ugla i ultraširokougaonim objektivima pored glavnog objektiva).

ZTE nije u potpunosti objavio specifikacije za Axon 10 Pro 5G, ali znamo da će imati Snapdragon 855 procesor kao i Qualcommov X50 5G modem. Izvještaj koji navodi 9to5Google tvrdi da će imati 6.47-inčni 2340 x 1080 AMOLED ekran, 6GB RAM-a i 128GB memorije.

Kao i većina 5G telefona koji su najavljeni na CES-u, nema ni riječi o cijeni ili puštanju na tržište, van tog nejasnog komentara “prva polovina 2019”, ali CNET kaže da ZTE već radi sa osam međunarodnih operatera na 5G podršci.

Kompanija je takođe najavila ZTE Blade V10 i jeftinije Blade V10 Vita, nadograđene verzije prošlogodišnjih Blade V9 i Blade V9 Vita telefona.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up