Select Page

Zeleniji zajedno: isporuka nultog zagađenja u praksi

Zeleniji zajedno: isporuka nultog zagađenja u praksi

Foto: Huawei


ICT rješenja, ako su u potpunosti integrisana, mogu nam pomoći da optimizujemo upravljanje životnom sredinom i poljoprivredom i isporučimo evropski zeleni posao. Marta Pacheco izvještava o Huaweijevom početnom sastanku Zelene nedelje EU koji je razmatrao „ozelenjavanje” poljoprivrede. Inovativne ICT tehnologije imaju potencijal da radikalno transformišu naš poljoprivredni sektor tako da možemo minimizirati zagađenje i boriti se protiv klimatskih promjena.

Ovo je bila ključna poruka sa događaja koje je Huawei organizovao, podižući svijest o klimatskim promjenama. Konkretno, događaj se fokusirao na to kako nam tehnologije kao što su 5G, blockchain, Internet of Things (IoT) i vještačka inteligencija mogu pomoći da usporimo degradaciju klime.


„Kao dobavljač ICT infrastrukture i pametnih uređaja, Huawei je uvjeren da ICT sve više postaje važna tehnologija koja omogućava zeleniji svijet”, rekao je glavni Huaweijev predstavnik u EU institucijama Abraham Liu. Liu vjeruje da evropsko vođstvo u ostvarivanju pozitivnih promjena, obrazovanju građana o klimatskim promjenama i surfovanju održivim talasom, istovremeno održavajući da takav globalni izazov, ne može biti riješeno samo. 

Prema procjeni kompanije Huawei, do 2025. godine udio električne energije proizvedene iz čistih izvora energije povećaće se sa trenutnog nivoa od 20 na 60 procenata, rekao je Liu, ističući doprinos njegove kompanije u razvoju odgovarajuće infrastrukture za podršku klimatskoj tranziciji. 

PROČITAJTE JOŠ: Digitalna budućnost nafte i gasa

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930