Advertisement

Select Page

Walmart planira lansirati sopstveni Android tablet

Walmart planira lansirati sopstveni Android tablet

Foto: Walmart Store


Walmart planira lansirati jeftin tablet pod svojom vlastitom ONN brendom, potvrdio je glasnogovornik kompanije za Bloomberg. U izvještaju se tvrdi da će uređaj biti proizveden od strane kineskog dobavljača, da će raditi na Androidu, a očekuje se da će biti namijenjen deci.

Tablet je posljednji pokušaj maloprodajnog lanca da se etablira u elektroničkom prostoru, nakon što je prošle godine izdao Walmart brendiranu liniju računara i laptop računara pod svojim novim Overpowered brendom.

Njegov glavni konkurent će biti Amazon, koji proizvodi tablete poput Fire 79 i Fire HD 8 od 79,99 dolara, koji su dostupni kao dječije izdanje. Međutim, Amazonovi tableti rade na sopstvenom Amazon Fire OS-u, fork-u Android-a, tako da nemaju pristup čitavom nizu Android aplikacija. Ako Walmartovi tableti rade na Androidu umjesto na for verziji Andorida, to može biti ključna prednost u odnosu na Amazon.

Bloombergov izvještaj ne pominje cijene ili dostupnost Walmartovih novih tableta, ali pošto je bar jedan od njih već sertifikovan od strane Federalne komisije za komunikacije, oni ne bi trebalo da budu daleko od objavljivanja. Ako Walmart pronađe pravu cijenu za svoje tablete, mogao bi naći svoje mjesto na tržištu elektronike.

POGLEDAJTE JOŠ: Policija u Indiji uhapsila je deset studenata zbog igranja PUBG-a

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up