Advertisement

Select Page

American Gods će dobiti treću sezonu i novog showrunnera

American Gods će dobiti treću sezonu i novog showrunnera

Foto: Starz


Druga sezona American Gods premijerno je prikazana na Starzu prošle sedmice, a fanovi mogu odahnuti: Deadline izvještava da je “mreža” obnovila seriju za treću sezonu, dovela je i Hemlock Grove i Walking Dead producenta Charlesa Egleea da služe kao showrunneri .

Na osnovu klasičnog fantastičnog romana Neila Gaimana, American Gods prate bivšeg osuđenika po imenu Shadow Moon (Ricky Whittle) koji je uvučen u epsku bitku između frakcija starih i novih božanstava kada ga je unajmio misteriozni čovjek, Mr. Wednesday (Ian McShane) da bude telohranitelj i vozač.

Dok je Starz obnovio predstavu nakon što je bila premijera 2017. godine, serija je ubrzo nakon toga doživjela znatnu količinu previranja. Showrunneri Brian Fuller i Michael Green napustili su budžetska i kreativna pitanja, što je dovelo do odlaska istaknutih glumaca Kristin Chenoweth i Gillian Anderson. Starz je doveo Jesse Alekander-a kao zamjenu, ali je kasnije “ispaljen”, ali ne i “ispaljen” iz serije, zbog neprekidnog odlaganja produkcije. Te produkcijske nevolje odložile su premijeru sezone emisije do ove sedmice.

Čini se da su ta pitanja donijela malo štete za nastalu sezonu. Odlasci Andersona i Chenoweth natjerali su emisiju da raspline neke od priča koje su ostale na kraju prve sezone, i barem u početku, serija nije pronašla svoje temelje, iako recenzent Samantha Nelson kaže da postoji potencijal u seriji. Imenovanjem Eglee-a kao showrunner-a, ova predstojeća treća sezona će biti u stanju da izbjegne neke od tih problema, i održi šou na pravom putu da debituje na Starz-u na pravovremeniji način.

POGLEDAJTE JOŠ: Walmart planira lansirati sopstveni Android tablet

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up