Select Page

Tehnološke vijesti: Studija zaštite mora i projekat pametni zvukovi kitova

Tehnološke vijesti: Studija zaštite mora i projekat pametni zvukovi kitova

Foto: Huawei


Pionirska studija zaštite mora ispituje efekte zagađenja bukom – prvi irski projekat akustičnog praćenja kitova (kitovi, delfini i morska prasad) u stvarnom vremenu započeo je ove nedjelje kod obale Corka.

Cilj studije je ispitati uticaj zagađenja okeanskom bukom na irski morski život. Projekat Smart Whale Sounds sprovodi Ocean Research & Conservation Association Ireland, neprofirna organizacija „for – impact” sa sjedištem u Corku, u partnerstvu s Rainforest Connestionom i uz podršku Huawei Irska. Projekat pametni zvukovi kitova pružiće puno veće razumijevanje onoga što se događa u irskim podmornicama – posebno pomažući u identifikovanju i klasifikovanju vrsta u irskim vodama, njihovoj rasprostranjenosti i ponašanju pa i kako to zagađenje bukom mijenja ove obrasce.

Dugoročno, to bi potencijalno moglo dovesti do razvoja sistema ranog upozorenja koji će brodovima omogućiti smanjenje brzine kako bi se smanjio rizik od udara kitova u brod. Huawei Ireland daće tehnološku podršku ovom projektu i pomoć kao dio svoje globalne inicijative Tech4All. Tech4All je Huawei inicijativa za digitalnu inkluziju koja koristi tehnologiju, aplikacije i vještine za osnaživanje ljudi i organizacije svugdje. Pametni zvukovi kitova prvi je proijekt Tech4All pokrenut u Irksoj i prvi koji se fokusirao na svjetske okeane i morkse divlje životinje.

Huawei povećava ulaganje u softver za prevoznike – Da bi ojačao svoje vođstvo u 5G poslovnoj transformaciji, Huawei povećava ulaganje u softver za prevoznike kao strategiju za podršku poslovnom uspjehu 5G.

Najava dolazi kao odgovor na brzi razvoj inovativnih 5G poslovnih aplikacija na tržištu, poput AR održavanja, daljinskog PLC-a, inteligentnog pregleda kvaliteta i nadzora dronova. 5G će donijeti velike mogućnosti digitalizacije u širokom spektru industrija. Huawei je već sarađivao s nizom industrijskih vertikala i postigao fazni uspjeh. 

Maurica Ma, predsjednik Huawei softverskog poslovnog sektora ovim povodom rekao je: „Sada je vrijeme za planiranje transformacije poslovanja i nadogradnje BSS-a (sistema poslovne podrške) kako bi se postigao poslovni uspijeh od 5GtoB. Prema našoj uspješnoj praksi, Greenfield BSS transformacija postaje zreo i izvodljiv pristup.

Huawei će povećati ulaganja u softver za prevoznike i aktivno će prihvatiti 5G, cloud i industrijsku digitalizaciju kako bi kupcima pomogao u postizanju poslovnog uspjeha.”

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up