Select Page

Tehnološke vijesti: Predstavljeno rješenje za pametnu učionicu

Tehnološke vijesti: Predstavljeno rješenje za pametnu učionicu

Foto: Huawei


Huawei predstavio tehnološko rješenje za pametne učionice

Huawei je predstavio rješenje za pametnu učionicu na konferenciji o industrijskoj digitalnoj transformaciji. Poznati stručnjaci iz cijele industrije su pozvani da razgovaraju o inovativnoj primjeni informacione i komunikacione tehnologije (ICT) u savremenom obrazovanju na temu „ICT transformiše obrazovanje i pametne učionice pretvara u inovativne”. 

Menadžeri i učitelji iz različitih škola i obrazovnih institucija dali su prioritet istim dugoročnim izazovima, poput nedostatka interaktivnih metoda proučavanja, neuravnotežene raspodjele resursa i niske efikasnosti upravljanja zbog trenutne neorganizovanosti u školama.

Huawei Smart Classroom Solution koristi IdeaHub Board s velikim ekranom kao portal i koristi pametne terminale (poput tableta) i razne nastavne programe za dijeljenje visokokvalitetnih nastavnih resursa temeljenih na platformi u oblaku. Za nastavu na daljinu rješenje nudi funkcije kao što su učenje na mreži, streaming uživo i snimanje.

Osim toga, scenario grupne diskusije omogućava nastavnicima i učenicima da dijele sadržaje i međusobno komuniciraju, što zauzvrat ističe entuzijazam učenika i u potpunosti ih podstiče na inicijativu, istovremeno poboljšavajući nastavno iskustvo i efikasnost.

200 novih radnih mjesta u Rumuniji

Huawei Rumunija otvoriće preko 20 radnih mjesta 2021. godine za razne IT&C položaje u svom sjedištu i servisnim centrima u Rumuniji, od kojih će približno 20% biti dodijeljeno novoj generaciji diplomaca u tom području. Do sada je Huawei Rumunia uspio da stvori sistem stručnjaka, podržavajući inženjere i tehničare u kontinuiranom procesu profesionalnog razvoja i pružajući konkurentna radna mjesta

. Huawei razvoj svojih lokalnih timova smatra jednim od glavnih stubova u podršci nacionalnoj ekonomiji. Institut za najbolje poslodavce je 2020. godine kompaniju je zvanično prepoznao kao najboljeg regionalnog poslodavca u Europi. Trenutno Huawei ima preko 2.300 zaposlenih u centrali i u 8 servisnih centara osnovanih tokom 18 godina rada u Rumuniji.

PROČITAJTE JOŠ: Tehnološke vijesti: Studija zaštite mora i projekat pametni zvukovi kitova

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up